МЪЖКИ МОМЧЕТА: Созопол надви Спортист в здрава битка, доближи Локо (Сф) до елита (ВИДЕО)

Тимът от морския град стигна до победата в 90-ата минута, на "червено-черните" им трябват само 7 точки

МЪЖКИ МОМЧЕТА: Созопол надви Спортист в здрава битка, доближи Локо (Сф) до елита (ВИДЕО)

Созопол спечели с 2:1 домакинството си на Спортист (Своге) от 30-ия кръг на Втора Лига.  Домакините стигнаха до успеха в 90-ата минута и по този начин удариха рамо на Локомотив (Сф). "Червено-черните" са втори в класирането и им трябват само още седем точки, за да си осигурят участие в елита през следващия сезон. До края на първенството столичани имат да изиграят пет мача.

 
Спортист остава на трето място, но пропусна да се откъсне пред Септември (Сф) в битката за позицията, която дава право на участие в бараж за промоция. Съперниците са с по 47 точки, но тимът от Своге е изиграл една среща по-малко.
 
 
Домакините поведоха още в десетата минута. Разписа се Диян Молдованов от дузпа, отсъдена за нарушение в наказателното поле на гостите срещу Петър Кюморджиев. Две по-късно Созопол пропусна добра възможност да вкара втори гол. Само отличната намеса на защитник на Спортист не позволи топката да влезе във вратата.
 
В 17-ата Диян Христов стреля технично от фаул. Вратарят Росен Андонов обаче успя извади удара му в корнер. В 23-ата минута се се наложи стажът на гости да се намесва. Титюков засече с глава добро центриране отляво. Стефано Кунчев обаче спаси. Малко след това Ферадов опита изстрел, но неточно.
 
Ферадов бе изведен сам срещу Стефано Кунчев в 34-ата минута Футболистът на Созопол успя да прехвърли стража, но топката мина покрай вратата. До края на първата част двата отбора не си създадоха повече положения. 
 
В началото на второто полувреме гостите поискаха дузпа, след като голмайсторът Молдованов изблъска с рамо свой противник в собственото наказателно поле. Сигнал от главния съдия обаче не последва и играта продължи.
 
На треньорският щаб на Созопол му се наложи да прави принудителна промяна в 70-ата минута, след като капитана им получи разтежение и напусна с болки в крака.
 
В 83-ата минута гостите все пак стигнаха до изравнително попадение. След разбъркване в наказателното поле топката бе избита. Тя обаче попадна на крака на Стивън Славков, който с прекрасно воле я прати в мрежата на домакините.
 
Секунди преди края обаче Созопол нанесе и втория си удар. След атака отдясно Гюзелев опита подаване към свой съотборник успоредно на голлинията. Топката обаче бе отклонена и така тя отново се върна в краката на футболиста на домакините, който прониза вратата на Спортист.
 
 
„Соколите“ пробват трима чужденци

Те ще тренират няколко дни с тима

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки