ОБЗОР: Янтра Габрово с тежка загуба, Хебър и Миньор (Пк) с хикс в Пазарджик (ВИДЕО)

Вижте как завършиха всички срещи от Втора лига днес

ОБЗОР: Янтра Габрово с тежка загуба, Хебър и Миньор (Пк) с хикс в Пазарджик (ВИДЕО)

Oтборите на Хебър и Миньор (Перник) завършиха 1:1 в дербито от втория кръг на Втора професионална лига. Попаденията реализираха Октай Хамдиев (34) и Божидар Васев (59).Първата голова ситуация се откри пред вратата на домакините. Четин Садула изведе майсторски Божидар Васев на отлична позиция, крилото на "чуковете" реши да стреля в близкия ъгъл, но Петър Дебърлиев успя да се намеси, избивайки кълбото в корнер.

Малко по-късно Иван Вълчанов шутира от пряк свободен удар, но право в ръцете на стража на Хебър. 

В 18-ата минута дойде и най-чистото положение за "зелените". Александър Бастунов отправи изстрел от дистанция, който принуди Даниел Леонтиев да се намеси решително, след което топката срещна гредата и излезе в ъглов удар.

В 34-ата минута главният съдия Иван Иванов отсъди дузпа за игра с ръка на Георги Купенов. До нарушението се стигна, след като Емануил Манев стреля към вратата, но на пътя на топката застана младият бранител. Октай Хамдиев се нагърби с изпълнението на наказателния удар и без проблем откри резултата на стадион "Георги Бенковски"."Жълто-черните" стартираха доста агресивно втората част и в 50-ата минута Божидар Васев отправи изстрел от дистанция, който обаче бе уловен от Петър Дебърлиев.

В 59-ата минута футболистите на Миньор (Перник) изравниха резултата. В автор на попадението се превърна Божидар Васев, който се разписа, след като засече на втора греда центриране от корнер.В 70-ата минута след центриране от фал в наказателното поле на Миньор се получи сериозно разбъркване, след което топката попадна в резервата Тодор Чаворски, който стреля от въздуха, но на сантиметри от целта. Малко по-късно Емануил Манев подаде в наказателното поле към капитана на "зелените" Евгени Игнатов. Опитният футболист шутира, но Даниел Леонтиев се намеси решително.

В 85-ата минута Ивайло Михайлов направи мощен пробив през центъра, който завърши с шут по земя, но опитът му не намери очертанията на вратата.

В края на мача Емануил Манев шутира, но право в ръцете на Даниел Леонтиев, което бе и последната ситуация на стадиона в Пазарджик.

Малко по-късно в Симитли местният Септември отнесе с 5:2 Янтра Габрово. Християн Кожухаров откри за гостите в 31-ата минута, но още до почивката домакините стигнаха до обрат. Даниел Гогов, Запро Динев и Веселин Любомиров бяха точни. През втората част отново Любомиров и Динев вкараха за Септември, в края на мача Янтра съумя да вкара и второ попадение чрез Иван Петков, което обаче не промени особено ситуацията в мача.

В София пък вторият отбор на ЦСКА 1948 победи с 3:1 Нефтохимик. В 28-ата минута домакините откриха с гол на Димитър Илиев след пас на Ивайло Климентов. Десетина минути по-късно Александър Георгиев с бомбен изстрел удвои. В началото на втората част Нефтохимик намали след разбъркване, при което Мартин Минчев бе най-съобразителен. В следващите минути гостите имаха на два пъти претенции за дузпи, но не бяха чути. В края на срещата Денислав Александров оформи крайното 3:1 след бърза контраатака и пас на Илиев.

Ето и програмата по часове:

18,30

Добруджа - Ботев Пд 2 1:1

Хебър - Миньор 1:1

Марица - Монтана 4:1

19,00

Септември Симитли - Янтра 5:2

19,30

ЦСКА 1948 II - Нефтохимик 3:1

20,00

Лудогорец II - Етър 4:1 СЪСТАВИ

 



 

„Соколите“ пробват трима чужденци

Те ще тренират няколко дни с тима

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки