Фиорентина унижи Милан на „Джузепе Меаца“ (ВИДЕО)

Трета поредна загуба за „росонерите“ и едва 6 точки от 6 кръга в Италия

Фиорентина унижи Милан на „Джузепе Меаца“ (ВИДЕО)

Фиорентина разби Милан с 3:1 на "Джедзепе Меаца" в мач от 11-ия кръг на Серия "А". Загубата е трета поред за "росонерите", които имат една 6 точки от 6 кръга и са едва 13-и в класирането. В същото време Фиорентина записа втори пореден успех в първенството и се изкачи на 9-а позиция с 8 т.

 
Мачът може да се окаже последен за Марко Джанпаоло начело на Милан. Той беше освиркан и призован да напусне от феновете. Голяма част от тифозите пък не дочакаха края на двубоя и напуснаха "Джудзепе Меаца" разочаровани. 
 
Резултатът в мача откри Ерик Пулгар от дузпа в 14-ата минута. Джанлуиджи Донарума не се намеси добре след удар на Франк Рибери. Последва разбъркване в наказателното поле, при което Федерико Киеза бе спънат. Чилиецът Ерик Пулгар реализира от бялата точка - 1:0 за Фиорентина. 
 
“Виолетовите” продължиха с добрата си игра и в 28-та минута Киеза отбеляза втори гол, но той бе отменен заради засада. Милан опита да отвърне, но удар на Сусо бе отразен. Малко след това и Матео Мусакио опита късмета си, но не сполучи. 
 
Милан остана с човек по-малко в 55-та минута. Мусакио извърши грубо нарушение в центъра на терена, а главният рефер се нуждаеше от доста гледания на повторения, за да вземе решение. В крайна сметка футболистът на домакините беше изгонен с директен червен картон. 
 
Фиорентина реши всичко в 66-ата минута, когато Киеза центрира остро от крилото, Донарума пак не се намеси добре и Кастровили направи добавка - 2:0 за гостите. Две минути по-късно халфът изработи и дузпа, след като бе повален в наказателното поле от Бенасер. Донарума обаче спаси удара на Киеза от бялата точка. 
 
Третият гол обаче не закъсня. В 78-та минута Киеза проби през центъра подаде към Рибери. Французинът показа класа и след рязък финт и удар в близкия ъгъл увенча добрата си игра с красив гол - 3:0 за Фиорентина.
 
Две минути по-късно Рафаел Леао вкара първото си попадение за Милан. Младият португалец премина през трима бранители на гостите и с хладнокръвно реализира почетния гол за тима си.
 
 
Кандидатите за треньор на Милан се увеличават

Франческо Фариоли е последното име, което е свързано с "росонерите"

Историческо: Интер - Торино ще се свири от изцяло женска бригада

Мария Капути ще бъде главният рефер на срещата

Коман няма да е готов за Евро 2024

Французинът се контузи тежко срещу Кьолн и трябва да почива още няколко месеца

Барселона иска да продаде четирима, но те се дърпат за трансфер

Вижте подробности

Слот заяви: Искам да водя Ливърпул

"Фейенорд и Ливърпул преговарят в момента и чакам да видя какво ще излезе от това", обяви специалистът

Ливърпул си хареса звезда на Палмейрас

Луис Гилерме ще струва на мърсисайдци около 20 милиона евро

Рома матира Удинезе в последните секунди при доиграването (ВИДЕО)

Браян Кристанте вкара в 95-та минута на "Блу Енерджи"

Анчелоти: Шави взе правилното решение

Треньорът на Реал Мадрид коментира горещата тема в Барселона

Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки