Каляри се върна от нищото, за да вземе трите точки в мач със седем гола!

Сардинци отново са в зона Шампионска лига след знаменит обрат

Каляри се върна от нищото, за да вземе трите точки в мач със седем гола!

Каляри и Сампдория закриха по превъзходен начин 14-ия кръг в Серия А със зрелищно 4:3 и победа за сардинци на своя "Сардиня Арена"

Домакините, които са устремени към зона "Европа" през този сезон губеха с 1:3 15 минути преди края, но в крайна сметка взеха пълния комплект точки в последните секунди на продължението. В главни действащи лица се превърнаха Фабио Куалярела и Жоао Педро, като първият вкара два гола и даде асистенция, а футболистът на Каляри даде тон за обрата в последните минути с две попадения.

Домакините започнаха страхотно срещата и в първия половин час имаше само един отбор на терена. Ударите по посока на Аудеро летяха един след друг, като първо Жоао Педро, а след това Фараго и отново Педро бяха много близо до откриващо попадение.

След 35-та минута обаче генуезци успяха да излязат от наказателното си поле и в 37-та се стигна до дузпа за тях. Зад топката застана капитанът им Фабио Куалярела, който не сбърка от точката. 

В края на първото и началото на второто полувреме Наинголан стреля от дистанция, но в ръцете на Аудеро. Така вместо да изравнят, в 52-та минута сардинци вече губеха с 0:2. Куалярела намери Гастон Рамирез с извеждащо подаване в наказателното поле и последният прати страхотен шут в далечния ъгъл. 

Каляри все пак не се отказваше от атаките си и в 69-та Раджа Наинголан най-накрая стигна до гол. Белгиецът напредна в половината на Самп  и с бомбен удар от над 20 метра прониза Аудеро. 

Радостта на домакините обаче трая по-малко от минута. В ответната си атака Дория отново поведе с два гола, като отново Куалярела беше точен, отбелязвайки страхотен гол от движение след центриране на Габиадини. 

15 минути преди края обаче всичко отново се обърна и Жоао Педро собственоръчно изравни до 3:3, като първо отклони технично центриране на Пелегрини, а секунди по-късно Наинголан го намери с центриране и с шпагат от въздуха атакуващият халф изравни. 

Така се стигна до 5-минутното продължение на срещата, което обаче се оказа далеч по-дълго. В 94-та Якуб Янкто от състава на Дория падна на терена, което наложи влизане на медицински екип. Това даде резон мачът да бъде продължен още и в 97-та минута Алберто Чери, който се появи в игра само четири минути по-рано заби с глава за 4:3 и хвърли всички по трибуните в екстаз!

Така Каляри отново се върна четвъртото място в Серия А в зона "Шампионска лига", където е с равен брой точки с Рома, докато Сампдория записа първа загуба от пет мача и остава на 17-то място.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки