Антъни Иванов: Трябват ми няколко месеца, за да върна формата си

"Отлагането на Олимпийските игри с една година е добре за по-младите състезатели като мен"

Антъни Иванов: Трябват ми няколко месеца, за да върна формата си

Един от младия отбор плувци, от които очакваме престижно класиране и медали от големи първенства, той вече достигна финалите на Световните първенства през 2017 и 2018 г. /две 8-ми места, 200 м бътерфлай/ и 7 място на Европейското първенство през 2019 г., спечели и квота за Олимпийските игри в Токио. В изчакване на първата тренировка „на вода“ и с онлайн лекции  от университета в Америка, звездата на българското плуване Антъни Иванов позволи на Пресклуб „България“  “да преплува“ с него всекидневието  от принудителната му  изолация.

- Здравей Антъни, чувстваш ли се "като риба на сухо" в сегашната неочаквана и много трудна за всички хора ситуация? Как протича обикновено един твой ден?

- Не бих казал като риба на сухо. Всеки ден правя тренировки вкъщи, карам колело, имам и лекции. Изобщо, имам с какво да се занимавам. Един мой ден минава така: като стана сутрин правя закуска, после тренирам, ако мога, защото заради татуировките, които си направих скоро, не бива сериозно да се натоварвам. След това се занимавам с домашни, после излизам на разходка.

-Направи ли вече първата тренировка във вода, след като отвориха плувните басейни?
- Още не съм я планирал, защото както споменах, бях на татус и трябва да изчакам.

-Четохме за 13-годишна плувкиня от Босна и Херцеговина, чийто баща й е направил басейн 3 м на 2 м в оранжерия и тя тренира в него,като използва за по-голямо натоварване въже за бънджи скокове. С какво заместваш сега басейна?

- Няма с какво да заместя басейна. Мисля, че не са много плувците, които могат да си направят собствен басейн за тренировки.

-Удовлетворен ли си от решението да се отложат Олимпийските игри с една година и колко време ще ти трябва, за да се върнеш в обичайната си спортна форма?
- Да, доволен съм, че отложиха Олимпийските игри с една година. Това е добре за по-младите състезатели като мен. Мисля, че ще ми трябват няколко месеца, за да  върна формата си и да започна да надграждам след това.

-Чуваш ли се с твоя треньор Вакареев, с колеги плувци от България, САЩ и други страни? Как се справят те в тази криза? Омръзна ли ти вече "почивката"?
- Разбира се, че се чувам с Вакареев. Поддържам връзка и с треньорите в САЩ, с колегите ми там. Честно казано, почивката ми омръзна и се надявам в най-скоро време да се върна в басейна.

-Имаш ли някаква перспектива за завръщането си в Америка, за да продължиш образованието си и подготовката си като плувец?
- В края на юли или началото на август би трябвало да се завърна в Америка, защото в края на август по план започва учебната година в университета. Това обаче все още не е ясно заради ситуацията, в която се намираме.

-В дните на принудителна изолация откри ли у себе си неподозирани умения? Спазваш ли специална диета?
- В дните на изолация открих, че мога да готвя няколко неща доста добре. Правя страхотни омлети. Месих козунаци за Великден заедно със сестрите ми. С приятелката ми приготвяхме различни  вкусни специалитети на скара. Не спазвам диета в момента. Ще се върна в басейна и ще сваля килограмите, които съм качил, макар че аз не съм качил повече от 1-2 кг. Ще ги стопя за 2 седмици максимум.

-Споделяш ли поговорката "Всяко зло за добро". Кое в принудителната изолация е доброто за теб?
- Споделям я. Ето, отлагането на Олимпийските игри е много добро решение за българското плуване като цяло. Ние сме млад отбор и ще покрием доста повече квоти. Една година за нас е от голямо значение.

-Чии съвети приемаш за неоспорими и какво смяташ, че ще бъде за теб успех в живота и спорта?
- Съветите, които приемам за неоспорими, са на треньорите ми тук и в Америка, на родителите ми, на приятелката ми, която е до мен. Това са най-важните хора, с които вземам най-важните решения. Именно тези хора ще ми помагат занапред за успехите ми в живота и спорта, както досега.

-Какво иска да каже на сънародниците си един "болярин" от старата столица на България?

- Искам да кажа на сънародниците ми и на моите съграждани от Велико Търново да се пазят, за да се върнем към нормалния живот колкото се може по-бързо. Дано всички се радват на успехи през останалата част от годината.

Нейков и Ангелова гонят финали през репешажи на ЕП по гребане

По-рано днес Кристиан Василев си осигури място в полуфиналите на скиф

Първият в България VIP Bell Link GRAND бе спечелен на сайта на WINBET

Късметлията спечели над 210 хиляди лева

Българин в преследване на олимпийска квота в гребането

Вижте подробности

Без наши на финалите на отделните уреди на Европейското по спортна гимнастика

Вижте подробности

Белослава Кръстева на половин точка от върха на Европейското по шахмат

Днешният ден се оказа успешен и за повечето от останалите българки

Министър Глушков откри младежкия форум „Огласи визията си. Бъди информиран, подготвен, ангажиран“

С дейни хора като Вас ни очаква бъдеще, обяви министърът на младежта и спорта

WINBET с 50 лв. бонус при 50 лв. депозит за нови клиенти

Новите потребители на сайта winbet.bg ще могат да изтеглят сумата на бонуса след само три разигравания

WINBET предлага още възможности за по-високи печалби с новия VIP Bell Link джакпот

Още по-вълнуващо казино преживяване с избрани игри на EGT Digital на сайта winbet.bg

Салимова завърши с реми в Турнира на претендентките

Китайски сблъсък за световната титла, Нургюл 7-ма в дебютното си участие

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки