Уест Хем обърка плановете на Юнайтед с реми на "Олд Трафорд" (ВИДЕО)

"Червените дяволи" изскочиха пред Лестър, но гостуват на "лисиците" в последния кръг

Уест Хем обърка плановете на Юнайтед с реми на "Олд Трафорд" (ВИДЕО)

 Манчестър Юнайтед не успя да пречупи Уест Хем на „Олд Трафорд“ и двата тима завършиха при резултат 1:1 в предпоследния кръг на шампионата. „Чуковете“ поведоха от дузпа в края на първото полувреме, а домакините изравниха в 51-ата чрез Грийнууд. Така „червените дяволи“ вече са с точка пред Лестър и се изравниха с третия Челси, който играе днес от 22:15 с Ливърпул. В последния кръг Юнайтед гостува на Лестър и победа или равен ще гарантират на тима участие в Шампионска лига. Със спечелената точка днес Уест Хем си гарантира и на практика оставането в елита за следващия сезон.

„Червените дяволи“ започнаха много агресивно двубоя и още във 2-ата минута Марсиал притесни стража на гостите Фабиански с опасен диагонален удар, но полякът успя да избие.

Рашфорд направи отлично центриране в 14-ата за Бруно Фернандеш, който изскочи зад двама бранители и оставаше сам срещу вратаря, но не успя да си спре добре топката и изкара в аут.

В 37-ата Рашфорд пробва удар на метри от наказателното поле, но прати право във Фабиански, а минута по-късно Фосу-Менса не успя да от чиста позиция да засече центриране от левия фланг.

В 41-ата Грийнууд можеше да открие резлутата, ако не бе навременната намеса на Огбона, който скочи и с шпагат застана на пътя на топката.

При изпълнение на фаул от „чуковете“ в 44-ата топката бе пусната по земя за Деклан Райс, той отправи много силен удар в посока на вратата, а Погба изби с ръка в наказателното поле, опитвайки да се предпази. Ситуацията бе разгледана с ВАР и съдията Пол Тиърни отсъди дузпа в полза на „чуковете“, която Михаил Антонио изпълни точно. Така Уест Хем се прибра на почивката с гол преднина.

Юнайтед бързо върна паритета в началото на второто полувреме. В 51-ата „червените дяволи“ организираха постепенна атака, Грийнууд размени няколко бързи паса с Марсиал в близост до пеналта, след което завърши нападението на домакините с точен удар в долния ляв ъгъл за 1:1.

Де Хеа трябваше да се намесва в 62-ата минута, когато Боуен шутира към вратата, топката се отби в крака на Уилямс и летеше опасно към вратата, но испанският страж успя да отклони с една ръка в корнер.

В  68-ата отбраната на Юнайтед остави Деклан Райс да си нагласи топката и да отправи силен удар, като кълбото мина много близо до сглобката на вратата, а Де Хеа бе бесен заради бавната реакция на защитниците.

Мейсън Грийнууд направи отличен пробив отдясно в 85-ата, намери в наказателното поле Одион Игало, който обаче стреля покрай вратата.

Де Йонг е под въпрос за Евро 2024

Нидерландецът със сигурност е аут до края на сезона, а "лалетата" са притеснени

Гуардиола: Не отписвайте Ливърпул за титлата

Според мениджъра на Сити, мърсисайдци все още са в борбата

Юнайтед и Арсенал също са петите на Зиркзее

Нидерландският нападател направи фурор в Серия А този сезон

Ел Маестро поема третия в Австрия?

Доскорошният треньор на ЦСКА е напът бързо да си намери нов отбор

Кандидатите за треньор на Милан се увеличават

Франческо Фариоли е последното име, което е свързано с "росонерите"

Историческо: Интер - Торино ще се свири от изцяло женска бригада

Мария Капути ще бъде главният рефер на срещата

Коман няма да е готов за Евро 2024

Французинът се контузи тежко срещу Кьолн и трябва да почива още няколко месеца

Барселона иска да продаде четирима, но те се дърпат за трансфер

Вижте подробности

Слот заяви: Искам да водя Ливърпул

"Фейенорд и Ливърпул преговарят в момента и чакам да видя какво ще излезе от това", обяви специалистът

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки