Нефтохимик във финалната фаза за Купата след драматичен обрат

Най-резултатен бе Николай Николов с 24 точки

Нефтохимик във финалната фаза за Купата след драматичен обрат

 Волейболистите на Нефтохимик 2010 (Бургас) се класираха за финалната фаза от турнира за Купата на България, след като надделяха над ПСК Локомотив (Пловдив) с 3:2 (30:32, 22:25, 25:22, 25:21, 15:11). Бургазлии се нуждаеха от пълен обрат, за да спечелят четвъртфинала, който се игра в зала "Сила" в града под тепетата. 

 
Двата тима имаха своите силни моменти. Ключова се оказа третата част, в която на полето се появи отсъствалият дълго време Жани Желязков. Вторият печеливш ход на бургазлии в четвъртия гейм бе смяната на Денис Карягин с Мирослав Градинаров. 
 
В първия гейм волейболистите на Локомотив започнаха на рискуват сервиса и това им се отплати. Момчетата на Владимир Орлов приключиха частта след дълга битка и директна точка от начален удар. Сходно се разви и втората част, но пловдивчани се мобилизираха доста по-рано и затвориха спокойно частта със стабилна преднина. 
 
Третата част стартира ударно за гостите от Бургас и доминацията им продължи през по-голямата част от времето. Положително подейства и появата на Жани Желязков, който с атаките си увеличи преднината на тима си. Съперникът продъжи да се бори, като успя да настигне шампионите, но не успя да ги преодолее.
 
Решителният четвърти гейм тръгна равностойно, след което домакините поеха инициативата. Положението се запази до средата, когато пловдивският тим не успя да удържи темпото. Старши треньорът на бургазлии Николай Желязков замени Денис Карягин с Мирослав Градинаров и това се оказа печеливш ход. Шампионите продължиха убедително и вкараха мача в тайбрек. 
 
Там те оформиха добра преднина отначало, но допуснаха Локо да навакса и да изравни благодарение на играта си на атака и блокада. Противникът обаче хладнокръвно излезе от ситуацията и не им даде повече шансове. 
 
Най-резултатен бе Николай Николов с 24 точки (3 аса, 5 блокади), Жани Желязков се разписа с 15 точки (1 блокада). Илия Петков приключи с 13 точки (1 блокада). 
 
За съперника Венцислав Георгиев завърши с най-голям актив - 24 точки (1 ас, 3 блокади), с 22 точки се отчете Костадин Гаджанов (1 ас, 8 блокади!). 
 
За финалната фаза се класираха още Монтана, Хебър и Добруджа 07. 
Владо Николов с призив към феновете на Левски

Вижте какво каза президентът на "сините"

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки