КРАЛЯТ Е МЪРТЪВ, ДА ЖИВЕЕ КРАЛЯТ! ПСЖ детронира Байерн! (ВИДЕО)

Французите загубиха с 0:1 у дома, но продължават на полуфиналите

КРАЛЯТ Е МЪРТЪВ, ДА ЖИВЕЕ КРАЛЯТ! ПСЖ детронира Байерн! (ВИДЕО)
Европа ще има нов футболен крал! Байерн (Мюнхен) спечели с 1:0 гостуването си на ПСЖ, но сдаде короната. Първият мач от четвъртфиналите на Шампионската лига завърши 3:2 за парижани и с повече отбелязани гола на чужд терен се класираха за следващата фаза. Решаващо за провала на гостите се оказа отсъствието на Роберт Левандовски, който пропусна и двете срещи. Миналия сезон ПСЖ игра финал в надпреварата и загуби именно от Байерн - 0:1 през август в Лисабон. Успехът на французите е и своеобразен реванш за онзи мач. 
 
Първи възможност да вкарат имаха домакините. В третата минута Неймар изведе Мбапе зад отбраната на баварците, но опитът на звездата на ПСЖ не сполучи. Шест след това Неймар шутира, Нойер обаче спаси.
 
В 25-ата стана напечено и пред вратата на парижани. Лерой Сане получи подаване пред дъгата на наказателното поле и отправи удар с левия крак, но неточно. Минута по-късно Кимих опита изстрел, който също бе встрани. В 28-ата минута Нойер направи изключително спасяване. Мбапе бе изведен отляво и комбинира с Неймар. Бразилецът се озова очи в очи с вратаря и не можа да го преодолее.
 
Десетина минути преди края на първата част Неймар шутира към вратата на Байерн, Нойер обаче с една ръка блокира опита. Бразилецът продължи да няма късмет. Негов удар спря в напречната греда на Нойер, а миг по-късно Неймар остана очи в очи с германския страж и стреля в левия страничен стълб.
 
Байерн дочака своя шанс и в 40-ата минута поведе в резултата. Голът вкара бившият футболист на парижани Ерик Максим Чупо-Мотинг, който добави топката с глава след удар, който бе спасен с крак от Навас.
 
Минута след началото на второто полувреме Байерн беше много близо до това да вкара втори гол. Давид Алаба получи топката пред наказателното поле, но я прати встрани от вратата на Навас.
 
Гостите от Мюнхен оцеляха в 53-ата минута след нов пропуск на Неймар. Ди Мария влезе в наказателното поле на гостите и пусна прекрасен успореден пас. Нойер не успя да се намеси. Неймар обаче също се размина с топката на празна врата.
 
В 79-ата минута Килиан Мбапе бе изведен сам срещу вратаря Мануел Нойер. Той го преодоля с мощен шут под гредата, но попадението беше отменено заради засада.
 
Лерой Сане се опита да вкара в 82-ата минута. Той влезе в наказателното поле и стреля с левия крак, но неточно. Байерн опита финален щурм, но не успя и приключи с Шампионската лига.
 
 
 
ПСЖ - БАЙЕРН 0:1
0:1 Чупо-Мотинг (41)
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ПСЖ: 1. Навас, 3. Кимпембе, 7. Мбапе, 8. Паредес, 10. Неймар, 11. Ди Мария, 15. Данило, 22. Диало, 23. Дракслер, 27. Гeй, 31. Дагба
 
БАЙЕРН: 1. Нойер, 5. Павар, 6. Кимих, 10. Сане, 13. Чупо-Мотинг, 17. Боатенг, 10. Дейвис, 21. Ернандес, 25. Мюлер, 27. Алаба, 29. Коман
 

 

Търсенето на треньор не може да разсея Байерн преди мачовете с Реал М, смята Тухел

Вижте какво каза треньорът на баварците

Клоп одобри евентуалния си наследник

Немският специалист похвали работата на Арне Слод във Фейенорд

Обрат: Феновете на Байерн Мюнхен с петиция за оставането на Тухел

Привържениците не са убедени от слуховете за назначаването на Ралф Рангник

ОФИЦИАЛНО: Айнтрахт откупи нападател от ПСЖ

Екитике ще струва на немския тим 16 милиона евро

Пиоли: Това бяха трудни 10 дни

Треньорът на Милан говори преди дербито с Ювентус в събота

Испания вече има нов президент на футбола

Педро Роча е назначен временно на поста до септември

Анчелоти включи Белингам в групата за Сосиедад в последния момент

Английският халф заема мястото на Родриго

Де Бройне: Фоудън играе по-добре, защото има свобода

Белгийският халф похвали отличния сезон на английския си съотборник

УЕФА налага странни забрани по стадионите за Евро 2024

Забраняват се вкарванията на плодове на трибуните

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки