ФИФА показа логото на Мондиал 2026

За първи път 3 страни ще са домакини на Световно първенство

ФИФА показа логото на Мондиал 2026

На пищна церемония в Лос Анджелис ФИФА показа как ще изглежда емблемата на Световното първенство през 2026 година, което ще е първото с 3 страни домакини - Канада, Мексико и САЩ.

От световната централа са решили за първи път в историята на официалното лого на турнира да бъде изобразена световната купа, а не само нейно графично копие.

Освен жадувания трофей, в емблемата е включено и числото 26 заради годината, в която ще се проведе следващият футболен форум, организиран от ФИФА.

Оттам уточниха, че тази вечер ще бъдат показани и 16 индивидуални емблеми за всеки един от градовете, които ще приемат мачове от Мондиал 2026. Както е известно, общият брой на двубоите в турнира ще бъде рекорден: 104, заради увеличените участници от 32 на 48 отбора.

САЩ ще разполага с цели 11 стадиона, на които ще се играят мачовете, в Мексико ще приемат двубоите на 3 съоръжения, а останалите 2 ще бъдат в Канада. Стартовата дата на Световното първенство все още не е ясна, но се знае кога ще се проведе финала: 19 юли 2026 година.

На церемонията присъстваха редица известни футболни личности от страните домакини като Хорхе Кампос, Алекси Лалас, Карли Лойд и Крейг Форест, а също така и бразилската легенда Роналдо.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки