Хванаха футболисти в голяма финансова измама

Трима са арестувани

Хванаха футболисти в голяма финансова измама

Трима състезатели от ФК Макартър бяха арестувани и обвинени в корупция, свързана със залагания, чрез манипулиране на жълти картони в скандал, разтърсил елитната дивизия на австралийския футбол.

Полицията твърди, че играч на клуба от Сидни е приемал указания от фигура от организираната престъпност в Южна Америка, за да осигури показването на жълти картони в най-малко четири мача от А-Лигата срещу печалба. Предполагаемата манипулация се е случила в мачове на 24 ноември и 9 декември 2023 година, като неуспешни опити е имало и в последните срещи през април и май.

Футболистите, чиито имена полицията не съобщава, бяха обвинени в участие в "действие, което корумпира изхода от залагания на събитие" и участие в престъпна група. Очаква се четвърти състезател от клуба също да бъде обвинен в корупция, свързана със залагания.

От ФК Макартър коментираха, че са "шокирани и наясно" с арестите. "Почтеността в нашата игра е фундаментален стълб и ще работим в тясно сътрудничество с всички съответни агенции по въпроса", се казва в изявление на клуба.

Уреждането на мачове и преди е засягало австралийския футбол, но днешните обвинения бележат първия път, когато е засегната елитната дивизия.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки