ИЗВЪНРЕДНО: Глобиха Неймар с 3,3 милиона долара

Вижте причината

ИЗВЪНРЕДНО: Глобиха Неймар с 3,3 милиона долара

Прокурор в Бразилия глоби футболната звезда Неймар с 16 млн. реала (3,3 млн. долара) за изграждането на езеро в имението му в покрайнините на Рио де Жанейро без екологичен лиценз, съобщиха властите, предаде АФП.

Градският съвет в Мангаратиба издаде четири глоби за "нарушения на екологичните норми при изграждането на изкуствено езеро в имението на футболиста", се казва в изявление на секретариата на съвета.

"Санкциите възлизат на повече от 16 милиона реала", се казва в изявлението - сума, определена от прокуратурата в Мангаратиба, туристически район на около 130 км от Рио, където звездата на Пари Сен Жермен има свое имение.

Сред откритите "десетки нарушения" властите изброяват "извършване на работа, подлежаща на екологичен контрол, без разрешение", улавяне и отклоняване на речни води без разрешение и "премахване на земя и потискане на растителност без разрешение".

Неймар разполага с 20 дни, за да обжалва наказанието, чийто размер първоначално беше определен на пет милиона реала, което е близо един милион долара.

На 22 юни след оплаквания, основани на публикации в социалните мрежи, властите откриха няколко нарушения на околната среда в луксозния имот, където работниците изграждат изкуствено езеро и плаж.

Властите отцепиха обекта и наредиха да се преустанови всякаква дейност, но бразилските медии съобщиха, че Неймар е организирал парти там и се е къпал в езерото.

31-годишният Неймар в момента се възстановява от операция на десния глезен, която претърпя в Доха през март.

Нападателят не е играл от февруари и се появиха съмнения относно оставането му в ПСЖ.

Звездата купи имението в Мангаратиба през 2016 г. Според бразилските медии то е разположено на 10 000 кв. м земя и разполага с хеликоптерна площадка, спа център и фитнес зала.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки