Меси: Бих искал Марадона да ни бе връчил световната титла

„Постигнах всичко с националния отбор, както винаги съм мечтал“

Меси: Бих искал Марадона да ни бе връчил световната титла

Лионел Меси би искал иконата на световния футбол Диего Марадона да можеше да му връчи купата на Световен шампион по футбол миналия месец в Катар, но не съжалява за дългото време, в което се е борил за най-големия възможен приз.

Меси беше основната фигура за третата световна титла в историята, а също така спечели и наградата Златната топка със седемте си гола на турнира. Две от попаденията бяха във финала срещу Франция.

Триумфът на "Албиселесте" е първи на Мондиал и втори на голям турнир след кончината на Диего Марадона през 2020-а година. Самият Дон Диего имаше същата роля през 1986-а година, когато страната за втори път се окичи със званието световен шампион.

По време на интервю, дадено в Париж пред журналиста Анди Куснецоф, Меси изрази огромното си съжаление, че Марадона – селекционер на тима на Световното първенство през 2010-а година, не е жив, за да стане свидетел на неговия върховен момент в кариерата.

"Бих искал Диего да ми връчи купата или поне да види всичко това, да види Аржентина като световен шампион. Знам как обичаше националния отбор на нашата страна и това е всичко, което той искаше", казва Меси. "Мисля, че от небето – както много хора, които ме обичат, ми дадоха сила".

Лионел Меси трябваше да чака до своето пето Световно първенство по футбол, за да стане шампион, но самият той смята това за най-подходящ момент.

"Дори аз да трябваше да избирам момента, щеше да е този. Това е краят на кариерата ми, затварям един цял цикъл от живота си. Постигнах всичко с националния отбор, както винаги съм мечтал. Постигнах всичко в кариерата си, индивидуално. Беше перфектният начин да кажа край на кариерата си. И стана уникално! Когато започнах с футбола, никога не съм си представял, че всичко това ще се случи. И достигането ми на този момент беше най-доброто, което мога да си пожелая. Нямам право да се оплаквам и не мога да искам повече. Спечелихме Копа Америка, сега и Световното първенство. Не остана друго", допълва аржентинският гений.

Лионел Меси действително имаше запомнящи се моменти в Катар, но и някои, с които не се гордее. Например прекалено бурната радост на четвъртфинала пред селекционера на Нидерландия Луис ван Гал, която по-късно сам нарече "неуважителна", както и интервю след края на мача, когато нарече Вут Вегхорст "глупак".

Меси допълва, че не се гордее с тези си изпълнения: "Знам какво казах на Ван Гаал, но емоцията от радостта ми дойде внезапно. Беше просто под влияние на момента. Не харесвам това, което направих. Не ми харесва и какво стана после. Но това са моменти на голяма нервност и всичко се случва много бързо. Затова понякога реагирам така", завърши звездата на Пари Сен Жермен.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки