Селекционерът на Аржентина сравни Меси с Надал

„Лео е нещо уникално, удоволствие е да го имаме в състава“, посочи Скалони

Селекционерът на Аржентина сравни Меси с Надал

Футболната звезда Лионел Меси бе сравнен с легендарния тенисист Рафаел Надал от селекционера на Аржентина Лионел Скалони след приятелската среща с Естония, спечелена с 5:0.

Меси вкара и петте попадения за своя национален тим и натрупа 86 гола, изпреварвайки големия унгарски футболист Ференц Пушкаш с два гола на четвъртото място в класацията по този показател.

Скалони заяви, че вече на намира думи, с които да опише значението на Лео Меси за футбола като цяло.

„Не знам какво повече да кажа. Много е трудно. Както при Рафаел Надал. Какво може да каже човек?“, коментира Лионел Скалони, визирайки впечатляващата 14-а титла от турнира от Големия шлем „Ролан Гарос“ за испанския тенисист.

„По-добре журналистите за говорят. Просто не ми остават думи да опиша Меси и всичко, което той представлява“, добави старши треньорът на аржентинския национален отбор пред телевизия TVP.

Аржентина удължи серията си без поражение на 33 мача.

„Лео е нещо уникално. Удоволствие е да го имаме в състава. Поведението му също е отлично и начинът, по който представя националната фланелка. Имаме само думи на благодарност. Не мисля, че той е наследство само на Аржентина, а на света, на футболния свят. От деня, в който Лео вече не играе, ще ни липсва много“, заяви още Лионел Скалони.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки