Скандали в Ал Итихад: Бензема сам решавал кой да е треньор

Французинът стопирал подписването със Стефано Пиоли

Скандали в Ал Итихад: Бензема сам решавал кой да е треньор

Френският нападател Карим Бензема коли и беси в Ал Итихад, а заради него в последните дни се случиха няколко много любопитни неща. Бензема се присъедини към отбора миналото лято, като Ал Итихад е едва трети клуб в кариерата на 35-годишният футболист.

Именно заради него бе уволнен треньорът на Ал Итихад Марсело Галярдо. Аржентинецът прекара само 6 месеца на пейката на клуба, а резултатите не бяха най-добрите. 48-годишният специалист обаче си тръгна именно заради Бензема.

„Галярдо направи голяма грешка, като поиска Бензема да бъде отстранен от отбора. Това е неприемливо. Карим е един от най-важните проекти на Саудитска Арабия и клуба. Що се отнася до новия мениджър, имаме две или три имена в обръщение“, разкри вече бившият президент на клуба Лоай Назер.

Нов проблем възникна, след като Бензема блокира привличането на Стефано Пиоли. Бившият треньор на Милан бе на път да подпише договор с Ал Итихад, но французинът не иска да работи с италианеца.Твърди се, че фаворитът на Бензема е човек, който не се отнася особенно добре с мюсюлманите – бившият треньор на ПСЖ Кристоф Галтие, който беше в центъра на скандал миналата година за това, че искаше отбор без тъмнокожи и мюсюлмани.

След провала на привличането на Пиоли Лоай Назер подаде оставка в Министерството на спорта, което трябва да реши дали да я приеме или не.

„Ето, нека сега ти изгради отбора“, каза първият човек на Ал Итихад, който няма никакво намерение да работи в клуб, в който командва Бензема.

Освен Бензема, за Ал Итихад играят още Диого Жота, Фабиньо, Луис Фелипе и Н'Голо Канте. За разлика от Бензема, те не създават проблеми в клуба.