БФТенис с програма за развитие на спорта за хора в неравностойно положение

Вижте подробности

БФТенис с програма за развитие на спорта за хора в неравностойно положение

За поредна година Българската федерация по тенис (БФТенис) разработи проект към Министерството на младежта и спорта за тенис за хора в неравностойно положение.

Финансирането включва групи за тенис в инвалидна количка, както и групи за атлети – „Спешъл Олимпикс". Осигурени са средства за материално техническо оборудване, както и хонорари за треньорите. Групите са разпределени в град София – ТК Барокко спорт, БНТЦ, град Пловдив - базата на ТК Локомотив, както и за първа година в град Стара Загора на кортовете на ТК Августа Траяна. Общият брой участници в програмата са 26 състезатели и 5 треньора.

Предвижда се провеждане на две държавни първенства – едното през месец юни за тенис в инвалидни колички, а другото – държавен шампионат за състезатели с ментални увреждания през месец септември, като и на двете домакин ще бъде Български национален тенис център в град София – Борисова градина.

Предвидени са и средства за международен спортен календар на единствените български представители на международната сцена – при жените Зоя Чавдарова и Велислав Велчев при мъжете. През годината те ще вземат участие в турнири от календара на ITF в Полша, Италия, Франция, Румъния и Гърция.

През изминалата седмица на първия турнир в Полша - Plock Orlen Polish open, Зоя Чавдарова достигна до полуфинал на сингъл, където загуби от втората поставена в схемата Руби Бишоп - настояща номер 52 в световната ранглиста за жени. На двойки Чавдарова игра финал заедно с представителка от Турция Зелика Аксак, където двете загубиха от Руби Бишоп от Великобритания и Лола Очоа от Испания.

През настоящата седмица Зоя Чавдарова и Велислав Велчев ще участват в полския град Плок на турнир от категорията Фючърс с награден фонд 3000 долара.

Донски продължава да гази в ЮАР

Българският национал е четвъртфиналист на сингъл и на двойки в Хилкрест

В Лондон: Детронираха Алкарас

Миналогодишният шампион загуби от Джак Дрейпър във втория кръг

Лия Каратанчева отпадна във втори кръг на сингъл на турнир по тенис в Швеция

Българката отстъпи пред Селена Янчилевич с 6:4, 4:6, 4:6

8 българи се класираха за четъртфиналите на тенис турнир в Добрич

Вижте подробности

Ива Иванова и Лидия Енчева се класираха за втория кръг в Букурещ

Отлично представяне на родните тенисистки

Мъри е аут за Уимбълдън?

Британският тенисист почти сигурно пропуска последния си шанс да играе на любимия си турнир

Вики Томова се готви за "Уимбълдън" в Старо Железаре

Вижте подробности

Успех за две българки на турнир в Румъния

Вижте подробности

Две българки във втория кръг в Куршумлийска баня

Ралица Александрова и Юлия Стаматова продължават напред

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки