Давиденко обърна Цонга във втория мач от "Мастърс къп" в Шанхай

Руснакът не даде шансове на Цонга, след като загуби първия сет.

Давиденко обърна Цонга във втория мач от "Мастърс къп" в Шанхай
Руснакът Николай Давиденко спечели втората среща от „Златната” група на „Мастърс къп” в Шанхай срещу Жо-Вилфред Цонга с 2:1 сета. В отделните части Давиденко се наложи с 6:7 (6:8), 6:4, 7:6 (0).

Първият сет бе може би най-равностоен през самата среща. В него и двамата тенисисти не допуснаха нито един пробив в подаванията си и логично се стигна до тайбрек. В него Цонга бе малко по-стабилен, възползвайки се от някои неточности в играта на Давиденко за крайното 8:6 точки в негова полза.
През втория сет Цонга показа потресаващ процент на спечелени точки след втори сервис – едва 15%. Освен това Давиденко значително стабилизира играта си и доминираше тотално в разиграванията. Въпрос на време бе той да спечели частта и това стана при 4:4, когато руснакът осъществи своя втори пробив в подаването на Цонга.

Третият сет изглеждаше сякаш Давиденко ще спечели без проблем, след като той успя да поведе с 5:3 и сервираше за мача. В този момент Цонга събра сили и направи пълен обрат до 5:5. След това двамата си взеха подаванията преди решителния тайбрек. В него Давиденко отново повиши нивото си на игра и не даде нито една точка на французина - 6:0

Така след днешните двубои от „Златната” група в Шанхай, поведе Новак Джокович след убедителната си двусетова победа над Дел Потро, а след него е Давиденко.