Джокович за Уимблъдън: Ще играя там само, ако мога да го спечеля

Сърбинът се възстановява от операция на коляното

Джокович за Уимблъдън: Ще играя там само, ако мога да го спечеля

Новак Джокович вярва, че е на път да се завърне в игра на Уимбълдън, но ще участва само ако до жребия в петък е сигурен, че е физически способен да спечели турнира.

Сърбинът получи контузия в осминафиналния си двубой на Ролан Гарос и бе принуден да се подложи на операция, след като стана ясно, че е разкъсал менискуса в дясното си коляно.

"Няма да играя, знаейки, че може да изляза на корта само защото това е Уимбълдън. Ще играя само ако наистина знам, че съм в състояние, което е достатъчно добро, за да стигна далеч в турнира и да се боря за титлата", сподели Джокович.

"Не съм дошъл тук, за да изиграя няколко кръга. Ще приемам всичко ден след ден и след това ще взема решение въз основа на усещането, което членовете на моя екип и аз сме придобили през следващите четири или пет дни. Ако знам, че мога да играя близо до максимума си или на максимума си, тогава ще играя. Ако не, тогава ще дам шанс на някой друг да играе", добави сърбинът."За мен е непредсказуемо какво ще се случи, след като турнирът започне. Но траекторията ми досега ми харесва. Чувствата, които имах след операцията, бяха (че) винаги ще се опитам да стигна до Уимбълдън, въпреки че много хора смятат, че това може би не е реалистично или умно. Много хора говорят, а не знаят през какво преминаваме ежедневно и това е нормално. Но моят екип вътрешно и аз знаем какво правим ежедневно, за да ми дадем възможност да играя, така че всъщност съм много доволен от начина, по който се движа на корта досега", каза още сърбинът.