Гришо на полуфинал във Франкфурт (ВИДЕО)

Въпреки поражението от Каспер Рууд в третия си мач

Гришо на полуфинал във Франкфурт (ВИДЕО)

Българската звезда в професионалния тенис Григор Димитров отстъпи на норвежеца Каспер Рууд в последния си мач от предварителна група А на демонстративния турнир във Франкфурт Ultimate Tennis Showdown.

Димитров, който играе с прякора G-Unit, спечели третата и четвъртата част срещу Рууд или Леденият, но това се оказа достатъчно да продължи по-нататък.

Каспер Рууд триумфира с 15:9, 18:15, 11:17, 10:13, 2:0, но това се оказа малка утеха, тъй като Димитров го изхвърли от надпреварата.

Григор Димитров по-рано днес измъкна победата над Беноа Пер, играещ с прякора Бунтовника, по сходен сценарий, спасявайки четири мачбола, за да спечели с 4:3 при „внезапната смърт“ (допълнителна последна част).

Единственият българин, който някога е печелил турнир от АТР изоставаше с 0:2, но при изоставане от 7:10 натрупа девет последователни точки и поведе с 16:10. След това той просто трябваше да спечели четвъртата част, за да премине в топ 4 на турнира, което и направи. Не беше най-лесният начин да стигне до неделните полуфинали, но за бивш номер 3 подобна ситуация не бива да изглежда безнадеждна.

"Ако беше лесно, нямаше да ми харесва, каза през смях Димитров. Той (визира Каспер Рууд) направи няколко грешки и ме улесни доста. Сладка победа!", каза усмихнатият Димитров преди четвъртата част в мача.

Но в нея отново имаше от всичко. 32-годишният българин поведе с 10:6, за да стане 10:10. Последните три точки обаче Димитров нямаше намерение да ги подарява на младия скандинавец. Рууд спечели последната част, просто за да оформи крайния резултат.

"Ще се видим утре. Нека да започнем отначало с емоциите, заяви с още по-голяма усмивка Григор Димитров. Димитров продължава на полуфиналите като втори в група А, а Беноа Пер е победител. В другата група В напред отиват Диего Шварцман (Аржентина) с 3 победи и Андрей Рубльов (Русия) с две.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки