Халеп: Кошмарът, в който живях, приключи

Румънската тенисистка е близо до приключването на битките си в съда

Халеп: Кошмарът, в който живях, приключи

Румънската тенисистка Симона Халеп публикува публикация преди решението на Спортния арбитражен съд (КАС) по нейния случай. На 12 септември Международната агенция за почтеност в тениса (ITIA) отстрани бившата номер едно в света за четири години за нарушаване на антидопинговите правила, като наказанието ще продължи до 6 октомври 2026 г. Веществото роксадустат е открит в допинг пробата на състезателката, взета в края на 2022 г.

„Кошмарът, в който живях година и половина, приключи. Имах възможност да се защитя в КАС и да покажа, че никога не съм приемала допинг. Това го казах от първия ден, в който бях обвинен. Сега очаквам решението с високо вдигната глава и искам да благодаря на вас, моите фенове, играчи, бивши тенисисти, легенди на спорта, моите спонсори и всички останали за вашата невероятна подкрепа. Искам да ви благодаря за безусловното доверие. Тази подкрепа означаваше всичко за мен и ми даде сили да продължа да се боря всеки ден за истината. Ще споделя допълнителни актуализации по случая веднага щом ги получа. Пожелавам Ви всичко хубаво. Доброто и истината винаги побеждават“, написа Халеп в социалните си мрежи.

След решението на ITIA Халеп съди производителя на хранителни добавки. На 17 февруари стана известно, че румънският тенисист иска обезщетение от над 10 милиона долара от Quantum Nutrition. Спортистката смята, че забраненото вещество може да е попаднало в тялото й чрез добавка, която е приемала през 2022 г., докато роксадустат не е бил посочен на етикета.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки