Рекордно класиране за Адриан Андреев

Вижте подробности

Рекордно класиране за Адриан Андреев

Ново рекордно класиране в своята кариерата записа Адриан Андреев след четвъртфинала на силния турнир на клей от сериите “Чаланджър” в Шчечински (Полша) с награден фонд 145 000 долара.

Българинът заслужи 25 точки за представянето си, които му помогнаха да се изкачи с три позиции в световната ранглиста. Така от днес 22-годишният софиянец е под №183 с актив от 331 точки.

За водещия ни тенисист Григор Димитров и топ 40 няма промяна, тъй като в АТР тура имаше пауза през изминалата седмица заради купа “Дейвис”. Той остава №20 с 1735 точки.

Димитър Кузманов продължава да е втора ракета на България, макар да бележи отстъпление с едно място. 30-годишният пловдивчанин има 399 точки на сметката си, само с 8 повече от Андреев.

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова отбеляза лек прогрес в световната ранглиста. 28-годишната софиянка се изкачи с една позиция и от днес е под №85 с актив от 782 точки.

По-късно през деня Томова ще започне участието си на WTA 125 турнира на клей в Парма (Италия). Тя е поставена под №4 и на старта ще премели сили с получилата “уайлд кард” италианка Елеонора Алвизи, която е извън първите 1000 в класацията на WTA.

Напредък регистрират и следващите три българки в световната ранглиста. Гергана Топалова отбеляза нов личен рекорд, след като се изкачи с три места до №251 с 275 точки на сметката й.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки