ВЕЛИКО! Гришо размаза Алкарас (ВИДЕО)

Българинът на полуфинал в Маями

ВЕЛИКО! Гришо размаза Алкарас (ВИДЕО)

Григор Димитров постигна една от най-големите победи в кариерата си! Той разгроми световния номер 2 Карлос Алкарас с 6:2, 6:4 в четвъртфинален мач на турнира от сериите "Мастърс" в Маями. Българинът бе страхотен, като демонстрира изключителна игра и бе на много високо ниво. Гришо бе по-добрият тенисист, а испанецът бе разколебан и сякаш изненадан от агресивната и динамична игра на първата ни ракета. Григор Димитров е вече на полуфинал в Маями, като негов съперник тази нощ ще бъде Александър Зверев.

Още първата точка в мача бе изключителна, като Григор сервираше и опита да бъде агресивен и да атакува, но Алкарас се защити добре, дочаквайки грешка на съперника - 0:15. Българинът отговори с добър сервис - 15:15. Следващата точка бе разиграна на втори сервис, като Гришо пресили форхенда, който излезе в аут - 15:30. Испанецът не успя да влезе в разиграване - 30:30. Нова неочаквана грешка на Димитров от форхенд доведе до първата точка за пробив в мача - 30:40. Гришо изпълни чудесен сервис, но и ретурът си го биваше, като Алкарас атакува от бекхенд, но пресили и топката излезе в аут - 40:40. Григор реализира ас, след което вкара нов чудесен сервис и завърши на мрежата, за да спечели гейма.

Гришо реализира изумителен ретур, на който противникът нямаше отговор - 0:15. Българинът отново бе агресивен, като пласира страхотен форхенд по диагонала, а Алкарас бе безпомощен - 0:30. Испанецът пласира чудесен сервис - 15:30. Гришо пак бе агресивен от ретур, а противникът му сбърка лесна топка и се стигна до две точки за пробив - 15:40. Първата възможност бе отразена с ас - 30:40. Ретурър на Григор бе чудесен, а Алкарас не бе подготвен и допусна грешка, а пробивът бе факт.

Испанецът не бе прецизен и отново изкара топката в аут - 15:0. Григор стоеше добре, но допусна непредизвикана грешка - 15:15. Димитров отново от форхенд не бе убедителен и подари точката на съперника - 15:30. Гришо загуби тотално фокуса и допусна трета грешка от форхенд - 15:40. Българинът конктруира добре атаката си и завърши на мрежата - 30:40. Григор успя да се защити добре и изпрати коварен бекхенд по диагонала, който не бе върнат - 40:40. Алкарас пласира страхотен ретур и достигна до нова точка за пробив - 40:А. Гришо реши да рискува и игра форхенд по диагонала, който бе рисков, но се отплати - 40:40. Форхендът на Григор отново бе в действие и пласира страхотен уинър - А:40. Българинът опита първата си къса топка, но Алкарас достигна до нея и завърши по правата - 40:40. Това не смути Григор, който отново бе на мрежата и пласира страхотен удар над главата - А:40. Добър сервис на Димитров и геймът приключи.

Григор започна с грешка от форхенд - 15:0. Алкарас продължи с добрата си игра, като направи страхотно разиграване, завършвайки с форхенд уинър по диагонала - 30:0. Димитров допусна грешка със сечения си бекхенд - 40:0. Двойна грешка на испанеца - 40:15. Григор показа чудесно движение с краката и натисна съперника, който изпрати топката в мрежата - 40:30. Феноменалният българин атакува мрежата и направи изумително стоп воле, което изпрати Алкарас на земята - 40:40. Гришо атакува с форхенд, а Алкарас изглеждаше шокиран и не успя да отговори, което доведе до нова точка за пробив - 40:А. Испанецът отрази с ас - 40:40. Нов ас на Алкарас - А:40. Световният номер 2 атакува мрежата, но Димитров го размина блясково с бекхенд уинър по правата - 40:40. Алкарас допусна нова грешка от форхенд, като изглеждаше респектиран - 40:А. Последва дълго разиграване, а испанецът опита къса топка, която бе достигната от Гришо, но след това Димитров не успя да завърши - 40:40. Григор опита да атакува, но Алкарас бе подготвен и успя да отговори - А:40. Испанецът отново атакува и този път Гришо нямаше отговор, а геймът приключи.

Григор поведе 30:0, но после пусна слаба къса и Алкарас завърши елементарно - 30:15. Испанецът отново не бе съсредоточен и допусна грешка - 40:15. Българинът пропусна целта след добър ретур - 40:30. Алкарас натисна от бекхенд и бе безпощаден - 40:40. Последва нова феноменална точка, а Григор контролираше разиграването, преди да завърши атрактивно на мрежата - А:40. Геймът приключи със страхотен сервис от българина.

Алкарас рискува със сервиса и това му донесе успех - 15:0. Испанецът завърши с втория удар с форхенд уинър по правата - 30:0. Гришо не успя да влезе в разиграване - 40:0. Алкарас демонстрира класата си и реализира изумителен форхенд уинър по диагонала, което сложи край на гейма.

Гришо допусна непредизвикана грешка, като пресили форхенда си - 0:15. Алкарас опита да размине съперника, но Григор бе на мрежата и завърши по феноменален начин, който изуми феновете - 15:15. Испанецът не бе прецизен и извади наглед лесна топка в аут - 30:15. Димитров отново бе агресивен и можеше да допусне грешка, но прецени чудесно ситуацията и завърши на мрежата - 40:15. Геймът завърши с ас.

Алкарас излезе на мрежата, но Гришо бе подготвен и успя да се справи - 0:15. Последва двойна грешка на испанеца - 0:30. Григор не успя да се справи с ретура - 15:30. Получи се страхотно разиграване, в което Алкарас използва късата топка, но Димитров реагира страхотно, но след това сбърка от добра позиция от бекхенд - 30:30. Алкарас допусна смайваща грешка с драйв воле - 30:40. Димитров направи нов изумителен удар от бекхенд и затвори първия сет.

Григор започна чудесно сервис гейма си, като не срещна трудности и го спечели на 0. Алкарас отговори подобаващо, като нямаше проблеми и също отговори с гейм на 0. Димитров започна добре своя сервис гейм и поведе с 15:0, но след това испанецът спаси трудна топка и размина Гришо по изумителен начин по правата - 15:15. Сервисът на българина бе достатъчно ефективен и се стигна до 40:15, а геймът завърши с форхенд уинър.

Геймът започна с нов страхотен уинър на Григор от форхенд - 0:15. Алкарас отговори с ас, но след това допусна двойна грешка - 15:30. Испанецът опита къса веднага след сервис, но не успя да прехвърли мрежата - 15:40. Алкарас сервира по диагонала, но Григор Димитров напрази изключителен ретур уинър, който вдигна всички в Маями на крака и доведе до пробив.

Григор стигна до 30:0, а след това реализира ас, за да направи 40:0. Българинът игра сервис мрежа, като не остави шанс на съперника и пробивът бе затвърден.

Димитров отново пласира ретур уинър, който бе впечатляващ, но не успя да влезе в разиграване при следващите два сервиса на противника - 15:30. Стигна се до дълго разиграване, в което Алкарас накрая рискува от форхенд, но сбърка - 30:30. Испанецът пласира добър сервис и атакува мрежата, като опита къса, но Димитров излезе пъргаво и завърши от бекхенд по правата, което доведе до нова точка за пробив - 30:40. Алкарас игра на втори сервис, но първата ни ракета не успя да влезе в разиграване - 40:40. Испанецът отново игра с къса топка, която бе достигната от Гришо, но след това световният номер 2 завърши през опразнения корт - А:40. Григор показа вариативност в ударите си и дочака грешка на съперника - 40:40. Чудесен сервис на Алкарас - А:40. Гришо рискува от бекхенд, но допусна грешка и геймът приключи.

Алкарас бе агресивен и завърши от ретур - 0:15. Испанецът ускори от форхенд и това му донесе успех - 0:30. Алкарас продължи да натиска и реализира нов уинър по диагонала, като световният номер 2 показа силни емоции - 0:40. Димитров рискува от форхенд и топката излезе в аут, като пробивът бе върнат.

Алкарас атакува мрежата, но бе колеблив и допусна грешка - 0:15. Гришо опита рисков удар, но не намери линията - 15:15. Димитров опита да реализира нов уинър от бекхенд по правата, но топката срещна мрежата - 30:15. Грешка от ретур на Григор - 40:15. Българинът пак не влезе разиграването и геймът приключи.

Двамата тенисисти допуснаха по една грешка от форхенд и резултатът бе 15:15. Григор атакува и бе агресивен, като това хвана неподготвен съперника - 30:15. Българинът рискува много с втория си сервис, а Алкарас не успя да се справи - 40:15. Димитров атакува мрежата, но съперникът бе готов и го размина с форхенд по диагонала - 40:30. Ас на Гришо и геймът приключи.

Димитров атакува чудесно от бекхенд по диагонала и спечели първата точка - 0:15. Григор пак бе агресивен и реализира нов уинър, този път от форхенд - 0:30. Българинът бе в неудобна позиция и рискува със своя удар, но не намери очертанията на корта - 15:30. Димитров отново паказа колко е атлетичен и реагира брилянтно, достигайки до трудна топка на мрежата и завърши с форхенд, за да има два мачбола на сметката си - 15:40. Алкарас не бе фокусиран и допусна грешка от форхенд, като това бе краят на мача.

ОБЗОР: Руне, Фриц и Де Минор стартираха с победи в Париж (ВИДЕО)

Пабло Кареньо-Буста се завърна след 7 месеца, но отпадна

ОБЗОР: Азаренка с успех на "Ролан Гарос", Слоун Стивънс е аут (ВИДЕО)

Сара Ерани и Ема Наваро също постигнаха победи

ОБЗОР: Рибакина, Сабаленка и Касаткина с успехи в Париж

Ализе Корне се сбогува с „Ролан Гарос“, Кербер също отпадна

Каспер Рууд с чиста победа на старта в Париж

Томас Мартин Етчевери също започна с успех на "Ролан Гарос"

Беатрис Адад Мая отпадна от Ролан Гарос

Вижте подробности

Медведев продължава на Ролан Гарос

След победа в 4 сета

Надал пропуска Уимбълдън заради Олимпийските игри

Вижте какво каза испанецът

Циципас започна с трисетова победа на "Ролан Гарос"

Феликс Оже-Алиасим също продължава напред

Зверев би Надал в навярно последния мач на Матадора в Париж (ВИДЕО)

Джокович изгледа на живо срещата, вижте коментарите след нея

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки