Официално: Петър Витанов ще играе в Беверен

Българският халф подписа договор за 1,5 г. с опция за удължаване

Официално: Петър Витанов ще играе в Беверен

Българският полузащитник Петър Витанов подписа договор за година и половина с белгийския клуб от местната Втора лига Беверен.

Контрактът на Витанов е за година и половина с опция за удължаване за още една.

Роденият в София халф, юноша на ЦСКА, играл още за Черно море (Варна) и Локомотив (Пловдив), през последните шест месеца бе в тима от китайската Суперлига Тяндзин Тайгър, но контрактът му изтече.

Със смяната на управата на клуба, договорите на всички чужденци в този клуб не бяха подновени. Сега веднага следва ново чуждестранно приключение за българина.

През 2021 г. Витанов дебютира за националния отбор на България по време на световна квалификация срещу Италия. Междувременно опитният полузащитник защитава цветовете на страната си в осем мача. Витанов ще носи фланелка с номер 34 в новия си тим.

Спортният директор Том Ван ден Абеле заяви пред официалната страница на клуба: "Роден на 10 март 1995 г. в София (България) Петър Витанов се изгради като ключов играч в зоната на дефанзивния халф. Неговият международен опит включва осем участия за националния отбор на България, където се открои като здрав играч, който подкрепя отбора си както в защита, така и в атаката. Неговата тактическа проницателност и физическо присъствие го правят ценно допълнение към всеки отбор.”

"Имахме още две добри възможности за Витанов, но в крайна сметка избрахме клуба от Белгия заради традициите, които има, заради сериозната финансова подкрепа на спонсорите. Надяваме се още тази година Беверен с Витанов да спечели промоция в елита на страната", заяви агентът на футболиста Борис Колев.

Беверен е на 7-о място в Чалъндж-Про-лигата, второто ниво на футбола в страната, с 29 точки. Те са на 2 точки от местата, даващи право на плейоф за промоция. Клубът се надява да получи утре сертификата на играча от Китай и той да бъде картотекиран за съботното важно гостуване на Зулте Варегем.