Поляци чакат Турицов, той почива в Гърция

Вижте подробности

Поляци чакат Турицов, той почива в Гърция

Полският Видзев (Лодз) очаква пристигането на защитника на ЦСКА Иван Турицов за подписване на договор.

Това стана ясно от пост на официалната страница на клуба в социалните мрежи, в който са обявени имената на евентуалните нови попълнения.

Иван Турицов обаче май не бърза да се присъедини към Видзев, защото в момента си почива на Халкиди и дори публикува снимки в мрежата от ваканцията си на гръцкото море. Той е в компанията на друг бранител на ЦСКА – Християн Петров. Компания им правят още двама наши футболисти – Георги Русев и Ангел Лясков. С тях е и Румен Радев, нашумял с участието си в риалити шоу „Игри на волята“.

Четиримата футболисти получиха ваканция след лагера на националния ни отбор след контролите с Румъния и Словения и се възползваха от това, избирайки да трупат тен по плажовете на Халкидики. Турицов и компания се възползваха и от атракционите, вдигайки адреналина.

В последните дни се заговори, че Видзев е на път да се откаже от Турицов, заради финансови разминавалия. Засега обаче няма официално потвърждение на това, а според наши мениджъри поляците в никакъв случай не са се отказали от национала. Дори са вдигнали мизата и предлагат по-добра заплата от първоначално предложената.

Иван Турицов отказа да поднови договора си с ЦСКА, който изтича в края на този месец. Новите шефове на „червените“ обявиха, че ще направят всичко възможно да го придумат да остане, дори казаха, че това ще стане през тази седмица в сряда. Срядата мина, а от ЦСКА не обелиха и дума какво се е случило.

Според запознати, Турицов не бърза да подписва с поляците, заради очаквано по-добро предложение от Русия. Той е категоричен, че няма да продължи да играе за ЦСКА, а ще търси развитие на кариерата си в чужбина. Други източници от „Българска армия“ твърдят, че Турицов иска да напусне и заради влошените отношения между бившото и новото ръководство на ЦСКА.

Защитникът е продукт на школата на ловешкия Литекс и бе доведен на „Армията“ от фамилия Ганчеви. Отделно, решението му е продиктувано и от негативните настроения в червената общност срещу него. Те още не могат да му простят пропуснатата дузпа преди вече повече от година срещу ЦСКА 1948, която лиши „червените“ от шампионската титла.