Разкритие: Румънци с оферта за Филип Кръстев

Университатя (Крайова) иска под наем българският национал

Разкритие: Румънци с оферта за Филип Кръстев

Един от най-стабилните във финансово отношение румънски отбори КС Университатя (Крайова) е отправил официална оферта, за да вземе под наем Филип Кръстев от Сити Футбол Груп, съобщава вестник fanatik.ro.

"Плеймейкърът игра също под наем през последните година и половина в България с екипа на Левски, а сега тимът от региона Олтения се опитва да изгради състав, който да се пребори за шампионската титла", пише още изданието. Техен първи избор е бил Александру Чикълдъу – 26-годишен плеймейкър, който е собственост на турския Галатасарай, но няма как да дойде под наем на стадион Йон Облеменко. Един от собствениците на клуба от Крайова – Михай Ротару потвърди, че точно това е профилът, който се резглежда.

"Търсим един играч, да кажем профила на Чикълдъу. Вече направихме оферта, но играчът не е от Румъния. Чакаме отговора", казва Михай Ротару вчера, цитиран от изданието. Fanatik.ro съобщава, че офертата на румънците е за наем с опция за откупуване, като се чака отговор на корпорацията, чието лице е Манчестър Сити.

Те правят и кратък анализ на нивото на Кръстев, като обясняват как е една от надеждите в България за възраждането на националния отбор, само на 21 години. Солидното развитие в родния Славия изстреля Филип Кръстев в полезрението на Манчестър Сити, но и на Лестър през 2020-а. Халфът постигна споразумение с шампионите на Висшата лига, като трансферът на талантливия футболист бе реализиран за 2,3 милиона евро.

След това той премина под наем в белгийския Ломел, във френския Троа, в Камбур (Льоварден) – все собственост на Сити Груп, но и в Левски (София) в последно време. Дебютира за националния отбор на страната на 18 години и вече има 11 мача. Според transfermarkt, 4 милиона евро е пазарната стойност на Кръстев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки