Турци цакат Рейнджърс за Кордоба

Шотландските медии вдигнаха аларма

Турци цакат Рейнджърс за Кордоба

Шотландските медии вдигнаха аларма, след като стана ясно, че турският Еюпспор има сериозен интерес към панамския защитник на Левски Хосе Кордоба.

Късно в петък вечерта турският журналист Салим Манав публикува в социалната мрежа X информация, че новакът в Суперлигата вече води преговори с агентите на Кордоба. Според Манав, треньорът на тима Арда Туран е харесал централния бранител и е подал доклад до ръководството на клуба за неговото привличане.

Самият футболист също бил съгласен да премине в тима от Истанбул. Еюпспор бе най-големият съперник на водения от Станимир Стоилов Гьозтепе в Първа лига. Тези отбори заеха първите две места и спечелиха директна промоция за елита, а от новия сезон ще бъдат съперници в елитната дивизия на югоизточната ни съседка.

Според вестник „Скотиш сън“, в Рейнджърс разполагат с около 11 часа, за да реагират и да вземат мерки, за да доведат панамеца в столицата на Шотландия.

Както е известно, Хосе Кордоба ще изиграе днес последния си мач за Левски, след който ще бъде продаден. Засега фаворит за неговия подпис е шотландският гранд Глазгоу Рейнджърс. Панамецът дори пътува за Шотландия и гледа мача на „сините“ срещу Килмарнък от първенството. Според някои източници от „Герена“, той дори е подписал предварителен договор с този отбор.

Още един отбор от Острова иска да го привлече – Норич. Тимът обаче падна на плейофа за влизане във Висшата лига и остана в Чемпиъншип, което поставя под въпрос трансфера му. Самият Кордоба предпочитал да заиграе за Норич, ако се стигне до трансфер в британски тим.

Припомняме, че Хосе Кордоба бе привлечен в Левски от Етър по настояване на щаба на бившия треньор на тима Станимир Стоилов. Той бе дори резерва в тима от Велико Търново и за времето в Левски си вдигна цената до 3 милиона паунда, които Глазгоу Рейнджърс е готов да извади и да внесе в касата на Левски.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки