Бела стартира подготовка с 24 футболисти

С топли думи към треньори и футболисти се обърна заместник кметът Борислав Коларов

Бела стартира подготовка с 24 футболисти

На стадион „Цар Самуил“ в град Петрич от 12 часа в понеделник, 8 януари, стартира зимната подготовка за пролетния дял на първенството на втора професионална лига на мъжкия отбор на ОФК „Беласица“.

На излизане от съблекалнята кофа с вода пред футболистите хвърли изпълняващият функциите домакин Иван Златински.

Общо 24 футболисти излязоха на терена, за да присъстват на тържествения водосвет за здраве и успехи. Църковният ритуал извърши именития отец Ангел Кочев-върл привърженик на „Беласица“, придружен от трио певци от църквата „Св. Димитър Солунски“.

След извършения молебен отец Ангел поръси със Светена вода всички присъстващи треньори и футболисти, както и гостите от общинската администрация инж. Светла Данаилова - Председател на ОбС и заместник кметовете Борислав Коларов и Нина Попова.  Имаше и питка за здраве, от която вкусиха всички присъстващи.

С топли думи към треньори и футболисти се обърна заместник кметът Борислав Коларов.

„Петрич е футболен град и очакваме добра и резултатна игра, за да може феновете да изпълват докрай трибуните на стадион „Цар Самуил“. 

Общинското ръководство, начело с Кмета Димитър Бръчков, съвместно с общинския съвет, начело с инж. Светла Данаилова, ще продължаваме да помагаме и да надграждаме постигнатото. Желая успешна зимна подготовка и пълен успех през пролетния дял на първенството“, заяви Борислав Коларов.

Веднага след него новият спортен директор на ОФК „Беласица“ Герасим Заков се озова на поканата на най-верните фенове, заели местата си в официалната трибуна, да отговори на интересуващи ги въпроси относно бъдещето на футбола в общината. Легендарният фен на „Бела“ и дългогодишен ръководител на фенклуб „Комитите“ Боби Костадинов обсипа Герасим Заков с въпроси, касаещи мъжкия отбор на клуба.  По категоричен начин Герасим Заков сподели, че на този етап се работи много усилено по селекцията на отбора и се провеждат разговори с футболисти, играли до момента в двете професионални групи. „Сега няма да обявяваме иманата на футболистите и техните клубове с цел да не се стигне до нещо нежелателно, както стана с Айвън Ангелов. Уверен съм, че ще останем в групата спокойно и ще заемем място в таблицата, което отборът заслужава“. Герасим Заков не пропусна да заяви, че се мисли и по въпроса за осветлението на стадион „Цар Самуил“.

Много ценни съвети на новия ръководител на ОФК „Беласица“ даде бившият негов колега Венко Папалюгов. Последният дебело подчерта, че трябва да се обвързват с професионални договори футболистите и да не им се дават предварително финансови средства, защото има неприятни спомени от някои състезатели от времето, когато е бил  ръководител, когато са изплатени авансово суми, което е документирано.  Отговорът на Герасим Заков бе , че наистина е учуден, че основни футболисти, като Мартин Русков например, не са били обвързани с професионални договори.  Почти всички, с малки изключения вече са с професионални договори. „Ще изчистим нещата докрай. „Беласица“ ще я бъде и още отсега мисля вече за следващото първенство“, допълни Герасим Заков, чиито думи изпълниха сърцата на феновете.

Кипърци отдадоха голямо уважение към Николай Русев - Джангъра

Анагениси (Дериня) организира специална вечеря за легендата на футбола в Бургас и Несебър

Бивш треньор на Спартак Вн стана спортен директор в трета дивизия

Вижте подробности

ОБЗОР: Славия си върна на Левски в Трета лига

Дубълът на ЦСКА с успех в XXVII кръг на Югозапад

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Боби Галчев със сериозни проблеми преди мач в Трета лига

Банско приема Кюстендил

И БФС - Пловдив помага на Здравко Жилов

Трагедия сполетя футболиста на Гигант

Огромна трагедия с футболист от Трета лига, клубът призова за помощ

Гигант (Съединение) с апел към феновете

Дубълът на Ботев (Пловдив) смачка Карнобат с 8:0

Младите "канарчета" изиграха брилянтен мач

Дубълът на Черно море с важна победа в Исперих

Вижте подробности

ЕФБЕТ ЛИГА
Втора Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки