На фокус: Талантът от Балкан Ники Миков блести с голове и асистенции през сезона

Младият футболист направи важна крачка в развитието си под ръководството на Иван Редовски

На фокус: Талантът от Балкан Ники Миков блести с голове и асистенции през сезона

Макар и да е в доста слаба форма отборът на Балкан изпраща една стабилна кампания зад гърба си. След 34 изиграни кръга отборът е 8-и в Югозападната Трета лига. Тимът има само една победа на сметката си за целия полусезон, ако не броим служебната над Чавдар от Етрополе.

Въпреки това обаче едно име прави сериозно впечатление в състава на ботевградчани. 

Това е младият Николай Миков, който е местен кадър и е роден през 2004 година. Целият му живот е преминал в тима от Ботевград на когото е юноша и е минал през всички юношески гарнитури та чак до мъжкия отбор на Балкан.

Умее да играе на три позиции на терена - ляво крило, офанзивен полузащитник и централен нападател. Има записани доста мачове през сезона, като пропусна последните 3 двубоя заради контузия. 

Статистиката на младия футболист определено е доста добра, като той е записал на сметката си 12 попадения и 10 асистенции през редовния сезон в Югозападната Трета лига.

Без никакво съмнение талантът е едно от откритията на Югозападната Трета лига и заедно с още няколко футболисти прави сериозно впечатление с голмайсторските си качества.

Треньорът на Балкан Иван Редовски пък доказа, че умее да работи добре с млади футболисти, след като Миков разви своите качества именно под негово ръководство.

Интересът към младия футболист е налице, като през лятото предстои да се види какво ще се случи - дали ще остане в родния Ботевград или ще опита нещо различно в професионалния футбол.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки