OФИЦИАЛНО: Димитър Иванов е новият треньор на Спартак (Пловдив)

Спартак (Пловдив) завърши на 3-о място през миналата година в Югоизточната Трета лига

OФИЦИАЛНО: Димитър Иванов е новият треньор на Спартак (Пловдив)

Димитър Иванов е новият старши треньор на третодивизионния Спартак (Пловдив), съобщиха от клуба. Наставникът бе начело на "гладиаторите" в последните три мача от изминалия сезон в Югоизточната Трета лига и води отбора в началото на лятната подготовка след раздялата с Танчо Калпаков. Така ръководството на "синьо-белите" от Пловдив взе решение да утвърди за постоянно временния треньор на тима.

Иванов е роден на 7 октомври 1970 година в Елхово. През своята кариера като футболист е носител на Купата на България, шампион и вицешампион с отбора на ЦСКА. Като наставаник е бил помощник-треньор на Ботев (Пловдив), Кариана (Ерден), Ботев (Враца) и Етър, както и старши треньор на Металик Сопот, Тунджа Ямбол, Елхово.

Спартак (Пловдив) завърши на 3-о място през миналата година в Югоизточната Трета лига, на две точки от победителя Несебър. От ръководството на клуба на няколко пъти увериха, че целта пред отбора през предстоящия сезон е влизане във Втора лига. Интересното е, че преди да се премести в Спартак Пловдив, Димитър Иванов беше помощник-треньор в Черноморец (Бургас), друг клуб от Югоизточната Трета лига с амбиции за промоция в професионалния футбол.