Синът на шампион с Левски и Локо (Пд) прави фурор у нас (ВИДЕО)

Василий Велко Милованович се представя отлично с екипа на Ботев (Ихтиман)

Синът на шампион с Левски и Локо (Пд) прави фурор у нас (ВИДЕО)

Василий Велко Милованович прави силен сезон в родния ни футбол. Младокът е син на Нешко Милованович. Натурализараният сърбин Нешко е два пъти шампион с Левски и веднъж с Локомотив (Пд). Със сините Милованович старши има и купа на България.


В момента 25-годишният Василий Милованович е футболист на Ботев (Ихтиман). Тимът е на трето място в югозападната "В" група и се бори за класиране във втора футболна лига.
Атакуващият полузащитник има отбелязани 5 гола в 13 мача за Ботев през пролетния полусезон, а към тях се добавят и 7 асистенции.


"Нямах проблеми с адапацията в Ботев. Преди година имах и 30 мача за Сливнишки герой, където отбелязах и 9 гола", каза Василий Милованович. Той не крие, че има желание да продължи кариерата си в по-голям отбор у нас или отново да опита късмета си в чужбина.


Миналата есен той защитава цветовете на гръцкия Орестис (Орестиада), но в края на годината напусна южната ни съседка и прие предложението на Ботев (Ихтиман). В Сърбия Василий Милованович е носил екипа на Раднички Крагуевац, с който дебютира и във елита на сръбския футбол. Той е играл и за Смедерево, Борац (Чачак), и Раднички (Свилайнац).


"Баща ми е направи добра кариера в България. Амбициран съм да го задмина и вярвам, че ще успея", убеден е Василий Милованович.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки