Югоизточната Трета лига се застъпи за бетинг компаниите, спонсориращи спорта

Традиционното съвещание даде яснота за програмата и картотекирането на нови

Югоизточната Трета лига се застъпи за бетинг компаниите, спонсориращи спорта

Отборите от Югоизточната Трета лига предложиха да се стартира подписка в подкрепа на бетинг компаниите, които спонсорират спорта. Това стана ясно днес в зала "Пловдив" на хотел "SPS" в Града под тепетата, където се състоя традиционното съвещание с представители на клубовете от Югоизточната Трета лига.

Участие взеха Огнян Златков - Председател на ЗС на БФС - Пловдив, Румян Вълков - Президент на АФЛ, Атанас Узунов - Координатор на ЗС на БФС - Пловдив и Председател на Общинския съвет в Пловдив, Милко Якимов - Секретар на ЗС на БФС - Пловдив, Йордан Гулев - Председател на Съдийската комисия при ЗС на БФС - Пловдив, председателите на всички Областни съвети на БФС на територията на Зоналния съвет, представители на клубовете от Югоизточната Трета лига.

Председателят на ЗС на БФС - Пловдив Огнян Златков даде разяснения за пролетния полусезон в групата, за програмата и междинните кръгове, за картотекирането на състезателите (полугодишната актуализация на медицинските прегледи). Златков обърна изрично внимание на вписването на треньорите по футбол в Регистъра на Министерството на спорта, чийто срок изтече на 31.12.2023 г.  Той разясни още, че до 23 февруари 2024 г. тече записването за първия курс към Треньорската школа по футбол за "Инструктор по футбол", който ще има право да води тренировки при Футбол 5 и Футбол 7. В Пловдив курсът ще започне на 11 март.

Председателят на Съдийската комисия Йордан Гулев загатна, че и през пролетния полусезон за назначенията на срещите в Югоизточната Трета лига ще разчита предимно на съдии от ниво 3-a лига, тъй като тези от 1-a и 2-a лига са непрекъснато заети в професионалния футбол.

Президентът на АФЛ Румян Вълков пожела първенството на Югоизток да завърши с феърплей и най-подготвеният отбор да намери място при професионалистите. Той припомни, че и през настоящия сезон наградният фонд за Купата на АФЛ е 30 000 лева (20 хил. за носителя, 5 хил. за финалиста и по 2,5 хил. за полуфиналистите).

"Ще се опитаме и през настоящия сезон да проведем "Преглед на "В" групите" на базата в "Бояна" за играчи до 21 години", каза още Вълков.

В разгорялата се дискусия между представителите на няколко футболни клуба се засегнаха въпроси за събирането на такси от футболните клубове от футболистите-деца и обвързването им с ниското ниво на футбола. Клубовете предложиха БФС да посредничи при събирането на подписка в подкрепа на бетинг компаниите. Във връзка с предложенията за завишаване на данъците на компаниите, няколко футболни клуба се оплакаха, че компаниите вече са предупредили, че ще намалят финансовата помощ към тях.

Вечно дерби със свободен вход

Вижте какво съобщиха от Левски

Празник в Гоце Делчев, дадоха купата на Пирин

Отборът ще играе баражи за Югозападната Трета лига

Шампионска титла за Първомай

Само три мача се играха от кръга

Несебър направи нова крачка към професионалния футбол

Те победиха Левски в Карлово с 3:1

Балкан (Ботевград) с първа победа от 14 кръга (ВИДЕО)

Вижте подробности

Саяна разби Сокол (Марково) с 6:0

Хасковският тим отново е на върха

Оборище удари Ботев (Ихтиман), докосва спасението

Вижте какво се случи на "Орчо Войвода"

На фокус: Талантът от Балкан Ники Миков блести с голове и асистенции през сезона

Младият футболист направи важна крачка в развитието си под ръководството на Иван Редовски

Синът на шампион с Левски и Локо (Пд) прави фурор у нас (ВИДЕО)

Василий Велко Милованович се представя отлично с екипа на Ботев (Ихтиман)

ЕФБЕТ ЛИГА
Втора Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки