Казийски открива плажен стадион в Бургас

Вижте подробности

Казийски открива плажен стадион в Бургас

Волейболистът Матей Казийски ще открие на северния плаж в Бургас новото спортно съоръжение на открито "Бийч Арена Бургас". Това ще се случи на 1 юни, от 9.00 ч, съобщиха от Община Бургас.

Казийски ще очаква всички почитатели сутринта на плажа за демонстративен гейм по плажен волейбол, както и обучителна тренировка с деца, които имат желание да се докоснат до волейболната топка. 

На същото място, от 9.00 ч. до 13.00 ч., ще се проведат демонстрации по плажен волейбол с клуб "Beach Volley Burgas", както и международен отборен турнир по плажен тенис със спортен клуб "Бийч тенис Бургас".  Ще има и щафетни игри за деца, организирани от "Fit Kids" с помощта на спортните клубове по плажен тенис, волейбол и др. Всички тези активности са част от тематичния уикенд "Fun&Sun", който Община Бургас посвещава на децата и спорта.

В рамките на откриването на новата зона за плажни спортове ще се проведат още атрактивни надпревари. Локацията ще бъде домакин на отборен международен турнир по плажен тенис за мъже, жени и ветерани. Всеки отбор ще се състои от 10 - 12 души, от които минимум две мъжки двойки, една женска и една двойка ветерани на възраст 50 + години. Паралелно с отборната надпревара ще бъдат проведени и два турнира за деца до 14-годишна възраст.

Събитието се организира от Спортен клуб "Бийч тенис Бургас" с подкрепата на местната Община и Българската федерация по тенис. То ще бъде проведено в две отделни категории – "PRO" и "AMATEURS". Подалите заявка участници са повече от 100 състезатели от Бургас, Варна, София, Русе, Равда, Добрич, Лозенец, Молдова, Азербайджан, Русия.

Турнирните мачове ще се провеждат на новоизграденото съоръжение "Бийч Арена Бургас" на минимум осем игрища. Турнирът се явява откриване на летния спортен сезон в Бургас и на календара на турнирите по плажен тенис, като в него участие ще вземат най - добрите играчи на България в този спорт.

През целия летен на "Бийч Арена Бургас" ще има състезания по плажен волейбол, плажен тенис, плажен футбол, плажно ръгби, текволи, текбол и плажен доджбол. Зоната ще разполага с 3 корта за плажен волейбол, 4 корта за плажен тенис, игрище за плажен футбол/ръгби. Сред удобствата са душове и съблекални, плажен бар, озвучаване и осветление за тренировки и събития във вечерните часове.

Национал на България с трансфер на Апенините

Георги Татаров подсили новака Юаса Батери (Гротадзолина)

Тежка загуба за България срещу Куба в Лигата на нациите

Момчетата ни допуснаха поражение с 0:3 гейма, като спечелиха само 56 точки в мача

България отстъпи пред световния шампион Италия (ВИДЕО)

Нашите не взеха гейм във волейболната Лига на нациите

Фурор за тима на Зетова в Тирана

Националният отбор на България приключи без загубен гейм груповата фаза на Балканиадата по волейбол до 18 години

Отнесохме Албания на Балканиадата по волейбол

Тимът на Антонина Зетова с 22 аса в Тирана

Иван Петков пое отбора на Ева Янева

Вижте подробности

България отнесе Турция за успех №3 във VNL (ВИДЕО)

Нашите вече имат 8 точки в актива си

Мирослава Паскова: Съгласна съм с реда и дисциплината в тима

Вижте какво каза капитанът на женския ни национален отбор по волейбол

Лоренцо Мичели: Искам да развия младите, те имат потенциал

Вижте какво каза треньорът на женския ни национален отбор по волейбол

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки