Легенда към младите волейболисти: Самодисциплина, мотивация и отдаденост ще ви направят №1

Състезатели от националните отбори на България по волейбол за подрастващи имаха вдъхновяваща лична среща със световния феномен в алпинизма Нирмал Пурджа

Легенда към младите волейболисти: Самодисциплина, мотивация и отдаденост ще ви направят №1

Състезатели от националните отбори на България по волейбол за подрастващи имаха вдъхновяваща лична среща със световния феномен в алпинизма Нирмал Пурджа. Непалецът, за когото няма невъзможни неща, пристигна за първи път в България, за да изнесе мотивационна лекция. Преди нея обаче отдели специално внимание на звездите на бъдещето на българския волейбол - национали до 17, до 19 и до 21 г.

 "Вие сте много млади. Това е времето, в което трябва да работите много-много усърдно. Ще ви кажа нещо - населението на Земята е 8 милиарда души, за да бъдеш №1, трябва да работиш по-усилено от 8 милиарда души. Това е единственият начин да станеш №1 в света. И когато говорим за здрава работа, най-важна е самодисциплината. Ако треньорът ви каже да излезете на игрището и да играете и вие излезете да играете, това не е достатъчно. Защото това е което треньорът ви е казал. Вие като състезатели трябва да вършите работата сами. Това е личната мотивация. Ако треньорът ви каже да се събудите в 4 часа сутринта и да тренирате, въпреки че е много рано, не е достатъчно. Вие трябва да се събудите сами с желание и мотивация да тренирате, без да е нужно треньорът да ви каже, че трябва да се събудите. Това е самодисциплината. Затова запомнете, че който иска да бъде шампион и №1 в своята област, трябва да работи повече от онези 8 милиарда души", каза Нирмал Пурджа към младите български национали.

 

 

KBA 6960

 

 

"Да се състезаваш в този свят не е толкова просто. Ако дори стигнеш до второто място, на кого му пука за втория? Хората по света знаят Юсейн Болт. Знаете ли кой е втори? Никой не помни това. А разликата между първото и второто място не е толкова голяма. Затова работете по-здраво от всеки друг на този свят, бъдете самодисциплинирани и мотивирани. И най-важна е вашата отдаденост. Трябва да сте сто процента отдадени. Тогава вие ще бъдете №1 в света! Беше удоволствие да се срещна с вас. Продължавайте да се борите", добави Пурджа.

Покорителят на 14-те осемхилядници на Земята за рекордно кратко време получи и специален подарък - екип на националния отбор на България по волейбол с №14 и своето име.

 

 KBA 7081

 

 Непалецът от елитните специални части на британския Кралски флот постави уникален световен рекорд, изкачвайки всички 14 осемхилядници за 6 месеца и 6 дни. Предишният рекорд беше 7 години и 10 месеца. Нирмал е и първият човек, изкачил последователно върховете Еверест, Лхотце и Макалу в рамките на 48 часа, а през 2021 г. заедно с екип от други девет непалски алпинисти завършва първото в историята зимно изкачване на К2.

 

KBA 7098

 

 Документалният филм на Нирмал Пурджа 14 peaks: Nothing is impossible с реални кадри от експедициите му се превърна в истински хит в Netflix. Книгата му "Отвъд възможното" също жъне огромен световен успех.

 Феноменът в алпинизма демонстрира и колко всъщност човечни трябва да бъдат най-големите личности. Посрещаше лично волейболистите, стискаше ръката на всеки, поздравяваше. А на финала на срещата, застанал със своята фланелка на българския национален отбор сред националите и зад българското знаме, Нирмал Пурджа направи и признание с усмивка: "Знаете ли, ако имам любим спорт, всъщност това е волейболът. И не го казвам, защото сега съм с вас. Истина е."

 

IMG 6194

 

 Волейболните национали при подрастващите присъстваха и на самата мотивационна лекция на Нимс, която предизвика огромен интерес. Събитието се проведе в спортна зала "Левски София", която бе изпълнена до краен предел от желаещи да чуят вдъхновяващите думи на свръхчовека - доказателство, че "успехът не е случайност".

 Нирмал Пурджа дойде за първи път в България благодарение на компанията за транспортно-логистични услуги Eurospeed. Българският превозвач с 29-годишна история и висока репутация е сред най-големите транспортни оператори в Източна Европа. Този път Eurospeed достави истинско вдъхновение за българите, в това число и за част от най-големите таланти на българския волейбол и щабовете на националните отбори при подрастващите.

 
Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки