Любо Ганев пред NOVSPORT: Франция просто идва по-рано

Надявам се феновете да продължат да вярват в отбора, а той да ги зарадва с добър резултат

Любо Ганев пред NOVSPORT: Франция просто идва по-рано

Краси Панов

Президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев беше доволен от играта на момчетата, въпреки загубата от Словения. На осминафиналите България среща Франция от 20 часа на 8 септември.

„Искам да похваля момчетата, защото днес играхме много добре. Показахме, че срещу силните отбори успяваме да държим ниво, докато срещу слабите не успяхме да влезем в мачовете. Но аз съм сигурен, че ако продължим да играем така мачът с Франция ще бъде страхотен. Още в началото бях казал, че на това първенство трябва да победим поне един от силните отбори, ако искаме да направим нещо голямо. Това е или Словения или Франция. Просто на Франция им се пада сега. Те изтеглиха късата клечка. Бях правил сметките да ги срещнем на четвъртфинал, но сега това ще се случи по-рано“, коментира Ганев пред NOVSPORT.COM.

Президентът пожела на отбора да няма контузии и да играят така както го направиха срещу Словения.

„Трябва да се борим за всяка топка. Да бъдем по-прецизни във вторите подавания и когато извадим топката в защита. Който и да е нападате откъдето и да атакува да играе по-уверено и по-силово“, допълни Любо Ганев.

Той изрази надежда, че варненската публика отново ще напълни зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта във Варна.

„Надявам се да играем още два мача във Варна. Голям поклон и голямо благодаря на феновете. За пръв път откакто играем волейбол в България успяваме да продадем всички билети за мачовете на България на предварителна продажба още в дните преди самата среща. Винаги в деня, в който започва мача вече няма останали билети. Наистина поклон пред тези хора за начина, по който подкрепят нашите момчета. Дори да не играем добре, варненската публика разбира от волейбол, знае как да държи емоцията у играчите. Феновете са един от факторите заради които България взима домакинства, защото наистина феновете са седмият ни играч. Надявам се да продължи да вярва в отбора, а той да я зарадва с добър резултат“, завърши Ганев.