Матей и Краси спасиха Тренто във Виена

“Българският” Тренто вече се класира за следващия кръг на Шампионската лига по волейбол след победа с 3:2 над австрийския аон хотВолейс във Виена. Виенският валс на Казийски, Стефанов, Гръбич и компания започна с правилни и печеливши стъпки. В първия гейм домакините водеха в резултата, но около 20-тата точка Трентино ги догониха, а после и поведоха с 24:21. Австрийците обаче спасиха трите поредни геймбола за 24:24, а после още два за 26:26, след което на три пъти сами достигаха до геймбол, за да загубят в крайна сметка с драматичното 29:31.

Матей и Краси спасиха Тренто във Виена

“Българският” Тренто вече се класира за следващия кръг на Шампионската лига по волейбол след победа с 3:2 над австрийския аон хотВолейс във Виена.

Виенският валс на Казийски, Стефанов, Гръбич и компания започна с правилни и печеливши стъпки. В първия гейм домакините водеха в резултата, но около 20-тата точка Трентино ги догониха, а после и поведоха с 24:21. Австрийците обаче спасиха трите поредни геймбола за 24:24, а после още два за 26:26, след което на три пъти сами достигаха до геймбол, за да загубят в крайна сметка с драматичното 29:31.

Вторият гейм вървеше точка за точка почти до самия край, за да се стигне до двойна блокада на Стефанов и Казийски, с която затвориха и тази част в своя полза.

Третата част беше равностойна само до второто техническо прекъсване, след което аон хотВолейс направо премаза италианските си гости за 25:18.

 И в четвъртия гейм нещата вървяха по подобен начин, но Стойчев замени младия разпределител Жигадло с далеч по-опитния Гърбич, което обаче доведе единствено до по-достойна загуба на гейма - 23:25.

 За сметка на това, тайбрекът се превърна в арията на Гърбич. Сърбинът умело разигра двамата си основни нападатели Стефанов и Казийски и се стигна до логичния завършек - 15:9 в гейма и 3:2 в мача.

Двамата българи се превърнаха в герои за Трентино, отбелязвайки и най-много точки за тима си в мача. Матей Казийски се отчете с 21, а Красимир Стефанов - с 18.

"Естествено, че сме доволни от победата и класирането в следващата фаза, заяви Радостин Стойчев в края на. Победата обаче не дойде леко, защото домакините играха много силно в атака. Все пак важен е крайният резултат. Сега преди края на годината ще се концентрираме върху това, което ни очаква в Италия, добави Стойчев.


Класиране:

1 Итас Диатек Трентино (Тренто, Италия) 4 4 0  - 8

2 АЦХ Волей (Блед, Словения) 4 3 1 - 7

3 Оаз Университе (Бове, Франция) 4 1 3 - 5

4 аон хотВолейс (Виена, Австрия) 4 0 4 - 4