В Марек не мислят за Efbet Лига

В момента стадионът на отбора не предлага нужните условия за елитен футбол

В Марек не мислят за Efbet Лига

Заместник-кметът на Дупница Бойко Христов, който постоянно е до отбора на Марек, проследи мача срещу Добруджа (2:1). Той сподели след срещата на "Бончук", че темата efbet Лига все още не е на дневен ред.

„Показахме, че отборът на Марек не е отбор, който може да се продаде. Знаем всички заявката на Добруджа за участие в „А“ група. Знаете с какви суми разполагат, как работят за влизането на отбора в Първа лига. С оглед последния мач и малшанса, който имахме там (б.а. гостуването в Своге) да ни обърнат в една минута, мисля, че момчетата показаха, че отборът на Марек не играе в уредени мачове“, каза Христов пред largoto.bg. 

„Темата готови ли сме за Първа лига я дъвчем цял полусезон. Според мен не е на дневен ред с оглед това, че все още не сме стартирали ремонтните дейности. Очакваме обаждане за подписване на договор за финансиране. Стадионът за момента не предлага условията, които са нужни за „А“ група. Да, отборът играе добре, налагаме местни момчета. Комплименти за треньора и целия отбор за това, което правят с това, с което разполагаме. Може би 50% от отбора в даден момент е с група от футболисти под 20 г. Работим много сериозно и за школата. В най-кратки срокове предстоят ремонтни дейности и по изкуствените игрища. Нека футболистите ни задължават да търсим пари за допълнителни премии. Момчетата от ден първи играят за допълнителни средства. Благодарен съм на всички хора, които откликват на нас като общинско ръководство и помагат със средства, за да може да стимулираме момчетата. Всичко им е изплатено. Срещу Добруджа също играха за завишена премия. Ще им бъде осигурена“, каза още пред largoto.bg Бойко Христов.

„Нямам никакви притеснения за гостуването на Янтра. Ако играем играта, която ние можем, не ме притеснява никой отбор. Видяхте сами – губим в Ловеч в последните минути, след това идва водачът Спартак Варна и ги бием. След това губим в Своге мач, който го коментира кой ли не, че е продаден, идва Добруджа със заявка за „А“ група, бием ги на стадион „Бончук“. Така че момчетата сами показват, че такова нещо в Дупница в момента не върви. Желая им успех и все така да ни „извиват ръцете“ за по-сериозни премии“, допълни заместник-кметът.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки