Янтра разпиля Етър

Габровци с класика в първата си контрола

Янтра разпиля Етър

Янтра (Габрово) отнесе с 3:0 Етър (Велико Търново) в първата контрола от подготовката и за двата отбора.

Двата състава са във Втора лига, но на различни позиции. И докато Етър е смятан за претендент за промоция, то габровци ще се борят за своето оцеляване. Мачът се игра на неутрален терен в Мъглиж.

Още от началото Янтра атакуваше по-често, като в 8-ата минута удар на Емил Колев мина високо над вратата. В 19-ата минута резултатът бе открит. Тони Иванов отне топката от Ангелов, напредна отляво и центрира, а Емил Колев отблизо засече за 1:0.

После етърци поизнесоха играта напред и в 23-ата минута Христо Митев проби отляво и центрира, но вратарят Християн Василев пресече центрирането.

Последваха две добри ситуации за Янтра. Нисък удар на Тодор Чаворски от съперника бе изваден от Ангел Мартинов в корнер, а малко след това далечен изстрел на Георги Върбанов мина на метър от сглобката.

Етър можеше да изравни в 36-ата минута, когато Калоян Ненчев бе изведен от дълбочина в голова позиция, но не отправи добър удар и топката отиде в аут.

През втората част влязоха всички останали футболисти, но картината така и не се промени.

Полувремето започна с уникален пропуск на Тодор Чаворски, който след грешка на бранител се откъсна сам, но стреля покрай гредата за радост на "виолетовите".

В 50-ата минута обаче Тони Иванов напредна отдясно и центрира на главата на Добромир Бонев за 2:0.

Отново Бонев в 64-ата минута с далечен удар в ъгъла на Иван Дерменджиев покачи на 3:0. До края "виолетовите" опитаха атаки, които обаче бяха хаотични и така и не застрашиха вратата на съперника.

Състав на Етър: Християн Славков, Кристиян Кънчев, Христо Митев, Георги Александров, Георги Иванов, Георги Ангелов, Здравко Илиев, Яни Пехливанов, Калоян Ненчев, Алехандро, Мартин Тошев (Ангел Мартинов, Иван Дерменджиев, Мариян Иванов, Емануил Личев, Росен Върбишки, Юлиян Райков, Крум Стоянов, Валери Христов, Марио Балъков, Евгений Илиев, Николай Янков).