Хокейна легенда сложи край на кариерата си

Вижте кой е той

Хокейна легенда сложи край на кариерата си

Патрик Хорнквист, двукратен шампион в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ) с Питсбърг Пенгуинс и световен първенец с националния отбор на Швеция, прекрати професионалната си кариера, съобщава БТА.

36-годишният нападател, който пропусна голяма част от изминалия сезон с повече от едно сътресение и бе ограничен до 22 мача, обяви новината за шведската медия Aftonbladet. Той обясни, че именно контузиите са го убедили да се оттегли.

"Хокеят е голяма част от моя живот още от дете. Разбира се, че ми бе трудно да взема това решение, но контузиите се натрупаха и предпочитам да не рискувам повече здравето си. С оглед на това, моята кариера вече приключи", заяви той.

Хорнквист, е роден в Солентуна, Швеция. Той се оттегля от НХЛ с 543 точки в 901 мача за Нешвил Предатърс, Питсбърг Пенгуинс и Флорида Пантърс. Със своите 264 гола той е десетият най-резултатен швед в историята на НХЛ.

През 2017 Хорнквист вкара шампионския гол за Питсбърг в мач номер 6 срещу бившия си отбор Нешвил. Той спечели Купа "Стенли" с Пенгуинс и през 2016.

Хорнквист бе избран от Нешвил с последния избор в драфта през 2005 - под номер 230.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки