Лоик Меяр спечели гигантския слалом в Заалбах

Грешка лиши Одермат от триумф във всички състезания в дисциплината през сезона

Лоик Меяр спечели гигантския слалом в Заалбах

Швейцарецът Лоик Меяр спечели гигантския слалом в Заалбах, с който се откриха Финалите на Световната купа по ски алпийски дисциплини.

Меяр стигна до успеха с време от двата манша от 2 минути и 36.27 секунди. Той обаче имаше огромен късмет, тъй като сънародникът му Марко Одермат допусна грешка, която доведе до отпадането му малко след старта на втория манш.

Одермат, който спечели първите девет състезания в дисциплината през сезона и отдавна си осигури както Малкия, така и Големия кристален глобус, имаше преднина от 0.4 секунди пред Меяр след първия манш, но една неточно го изхвърли от очертанията на трасето и той не успя да завърши.

Втори след Меяр остана Жоан Верду от Андора. Той бе пети след първия манш, но показа много добро каране във второто преминаване на пистата и изостана само с 0.71 секунди от победителя Меяр.

Трети се нареди друг швейцарец - Томас Тумлер, който с пасива от 79 стотни бе последният на по-малко от секунда от Меяр. Представителят на домакините от Австрия Щефан Бренщайнер остана четвърти на 1.20 секунди, а плътно зад него се наредиха норвежците Хенрик Кристоферсен и Тимон Хауген.

В класирането за Световната купа Одермат запазва първото си място с 1902 точки. Втори с 943 излезе Меяр, а трети с 872 е австриецът Мануел Фелер.

Крайното класиране в гигантския слалом се оглавява отново от Одермат с 900 точки, пред Меяр с 468 и хърватина Филип Зубчич с 402.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки