ОБЗОР: Ню Йорк Рейнджърс победи Ню Джърси Девилс в НХЛ

Вижте всички резултати и класирането

ОБЗОР: Ню Йорк Рейнджърс победи Ню Джърси Девилс в НХЛ

Мика Зибанеджад и Ерик Густафсон се разписаха във втората третина и Ню Йорк Рейнджърс спечели с 3:1 срещу Ню Джърси Девилс в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Винсънт Трочек също се разписа, а Джонатан Куик направи 20 спасявания за намиращия се на първо място в Столичната дивизия Ню Йорк. Рейнджърс са с 88 точки и водят с четири на Каролина Хърикейнс, след като постигнаха баланс от 14-3-2 в последните си 19 мача. Те спечелиха за трети пореден път през сезона срещу Девилс.

Защитникът Шимон Немец реализира единственото попадение за Ню Джърси 2:34 минути преди края. Каапо Кахконен завърши с 23 спасявания в дебютния си мач за Девилс, след като бе привлечен от Сан Хосе миналия петък.

Каспери Капанен и Робърт Томас вкараха голове в първата третина, а Джоъл Хофър спря 36 удара за победа на Сейнт Луис Блус с 5:1 срещу Бостън Брюинс. Блус остават на девето място в Западната конференция и на шест точки от уайлдкард квотите, докато Брюинс са втори на изток с точка зад Флорида Пантърс.

Кевин Хейс, Брендън Саад и Алексей Торопченко също се разписаха за Сейнт Луис, който направи най-резултатния си мач от победата с 6:3 срещу Едмънтън Ойлърс на 15 февруари.

Давид Пастърнак вкара единственото попадение за Бостън, като това бе и 41-ото му за сезона.

Конър Хелебюк пък спря 23 удара за четвъртия си шътаут за сезона и Уинипег Джетс спечели с 3:0 срещу Вашингтон Кепиталс. Канадците са с две точки зад лидера в Централната дивизия с две точки зад Далас Старс.

Нийл Пионк, Алекс Аяфало и Кайл Конър вкараха головете за Джетс.

РЕЗУЛТАТИ ОТ НХЛ:

Бостън - Сейнт Луис - 1:5
НЙ Рейнджърс - Ню Джърси - 3:1
Уинипег - Вашингтон - 3:0
Лос Анджелис - НЙ Айлъндърс - 3:0

КЛАСИРАНЕ:

Източна конференция:
Атлантическа дивизия: Флорида 92, Бостън 91, Торонто 82
Столична дивизия: Ню Йорк Рейнджърс 88, Каролина 84, Филаделфия 74

Западна конференция:
Централна дивизия: Далас 89, Уинипег 87, Колорадо 85
Тихоокеанска дивизия: Ванкувър 91, Едмънтън 81, Лос Анджелис 77

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки