Янков: Надявам се следващия сезон да се върна на подиума на Световната купа

Сноубордистът ни вярва, че може да се завърне сред най-добрите

Янков: Надявам се следващия сезон да се върна на подиума на Световната купа

Радослав Янков е доволен от изминалия сезон, в които записа пет влизания във финали от Световната купа по сноуборд, като и седмо място на световното първенство. Най-добрият български сноубордист вярва, че отново може да се качи на подиума. 

„Тръгна добре сезонът. Имах, може би, късмета на подготвените, но ми се случваше много пъти с няколко стотни да не продължа, което е много разочароващо и болезнено, но това пък ме мотивира за следващия сезон. Пожелавам си да съм живи и здрав, продължавам да тренирам усилено и се надявам да се върна на подиума на Световната купа“, заяви Янков пред камерата на БНТ.

Над 70 деца и младежи от 8 до 19 години участваха в надпреварите по сноуборд за купа "Радо Янков" в Пампорово. За победителите бяха осигурени много награди от организаторите и домакина - най-добрият български сноубордист Радослав Янков.

 Състезанието се проведе на писта “Стената” за трета поредна година, но за първи път във формата на Световната купа - паралелен слалом. На финалите имаше и значително чепеларско присъствие, в лицето на представителите на “Амер Спортс” - клуба от който е и Радо Янков. „Много готини емоции, времето беше хубаво и мисля, че се получи много добро състезание“, добави той.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки