Зографски отпадна в Закопане

Вижте подробности

Зографски отпадна в Закопане

Щефан Крафт завърши перфектната си серия от състезания в Закопане с трета победа, благодарение на което австрийските национали завършиха на първо място в полския тур PolSKI от световната купа по ски скокове.

Българинът Владимир Зографски пък не успя да преодолее първия кръг в Закопане, записвайки 33-и резултат със скок на 125.5 метра за 144.3 точки и само една зад 30-ия Даниел Андре Танде (Норвегия).

Крафт спечели победата със сбор от 332.3 точки след скокове на 135.5 и 137 метра. Той победи с 4.5 точки Андреас Велингер (Германия), който завърши всяко състезание от PolSKI на подиума при пет втори места и две трети. Трети с още половин точка назад остана Анже Ланишек (Словения).

Крафт е убедителен лидер в генералното класиране за световната купа, след като спечели първите четири състезания за сезона в Рука и Лилехамер, последните три в Закопане и по едно в Енгелберг и Бишофсхофен в средата на годината. 

Крафт е с актив от 1089 точки, а втори е Велингер с 837. Третото място за момента заема победителят от "Четирите шанци" Рьою Кобаяши (Япония), който е със 736 точки.

Австрийските национали завършиха първи в отборното класиране и ще получат премия от 50 хиляди евро. Втори остана отборът на Словения, а трети е Германия.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки