Сензациите в пресата: Гонзо се стяга и за треньор на Левски

Борислав Стойчев в плановете на "сините" за лятна селекция, гасят пожар в ЦСКА с премии

Сензациите в пресата: Гонзо се стяга и за треньор на Левски
Сензациите в родната спортна преса на 29 април 2014 година:

Тема спорт: Гонзо се стяга и за треньор на Левски

Георги Иванов отно­во може да бъде две в едно в Левски - шеф и треньор. Гонзо се завръща като спортен директор на сините през лятото и желани­ето му е да работи със Станимир Стоилов. Засега обаче преговоpume с Мъри не са финализирани окончателно, а от Ботев намек­наха, че няма причина той да си тръгва.

Ако Стоилов в крайна сметка остане в Плов­див или по друга причи­на откаже на Левски, то Иванов ще трябва да съвместява двете] длъжности на „Герена". Той вече го прави на два пъти - през сезон 2009/10 и 2011/12. От друга страна, Гонзо има желание да продъл­жи да се развива в треньорската професия.

Тема спорт: И Борислав Стойчев в плановете на Левски

Защитникът на Берое Бори­слав Стойчев е един от вари­антите на Левски за подсилва­не на отбраната през лятото. 27-годишният играч прави много силен сезон за староза­горския тим. До момента той е изиграл 29 двубоя 6 А група, отбелязал е 1 гол. Стойчев е бивш футболист на сините. Той бе привлечен на „Герена" от Станимир Стоилов в нача­лото на 2006 година. Тогава Стойчев бе твърде неопитен и трудно влизаше дори в група­та на Левски. Столичани дър­жаха правата му до 2008 годи­на. За този период той изигра 15 двубоя във всички турнири, в които отбеляза две попаде­ния.

Сините планират сериозна чистка през лятото. А ще бъдат прив­личани играчи, които нямат много големи финансови пре­тенции. Метлата няма да подмине и португалеца Рикардо Нунеш, който бе взет през зимата. В двубоя срещу Ботев Пловдив левият бек остана резерва за сметка на младока Мики Орачев. Последният обаче се кон­тузи и Нунеш все пак се появи в игра. По време на вчерашно­то занимание обаче треньо­рът Елин Топузакоб показа, че няма намерение повече да раз­чита на него. На тренировката в лявата част на отбрана­та бяха използвани Орлин Старокин, както и роденият през 1997 година Галин Ташев. По всичко изглежда, че някой от тях ще е титуляр в домакин­ството на Локомотив Плов­див. Мачът с черно-белите е в четвъртък от 18:00 часа на стадион „Георги Аспарухов".

Шефовете на сините ще за­почнат преговори за разтро­гването на договора на Рикар­до Нунеш. Контрактът на играча със сините изтича през лятото на следващата година. Вчера от клуба официално обявиха, че са прекратили вза­имоотношенията си с брази­леца Рафаел Бастос.

Стандарт: Гасят пожар в ЦСКА с премии

По една премия полу­чиха футболистите на ЦСКА, които днес сут­ринта се качват в авто­буса за Шумен. Там "чер­вените" ще отседнат пре­ди гостуването на "Лудо­горец", което може да има златна цена.

Ръко­водството се опита да потуши пожара, който тлее в съблекалнята. Иг­рачите чакат две запла­ти и няколко премии, ка­то четири от тях са за се­рията срещу "Левски". Българите в отбора стискат зъби и са готови да играят на честна дума до края на шампионата. Нормално чужденците са доста по-разтревожени от ситуацията. Още повече ФИФА им дава право да разтрогнат мо­ментално при пресрочване с два месеца. Стой­чо Младенов също е при­теснен дали това няма да се отрази върху играта на легионерите в Разг­рад. Мболи, Косоко и Менди са твърди титуля­ри. Все пак има шанс ръ­ководството да вдигне тонуса с по една заплата и след заминаването на отбора, като преведе па­рите по банковите карти на футболистите.

Вчера Александър Томов покани в ресторанта на "Армията" спортно-техническия щаб, за да почерпи за 60-ия си рожден ден. Сами­ят той е бил разочарован от няколко напразни обещания за спонсорст­во или солидна покупка на акции, научи "Стан­дарт".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки