Бойко Борисов и футболни величия почетоха паметта на Начко Михайлов

Премиерът вкара два гола за крайното 4:4

Бойко Борисов и футболни величия почетоха паметта на Начко Михайлов

Премиерът на Република България Бойко Борисов и бивши футболни величия, главно от Локомотив София, почетоха паметта на легендарния играч на "железничарите" Атанас Михайлов, който на 5 юли щеше да навърши 61 години, като поднесоха цветя на паметника му на игрището "Мара Будева" в квартал Орландовци, предаде БГНЕС.

Веднага след поднасянето на цветята бяха разпределени два отбора - единият на Локомотив, а другият на премиера. След това започна и футболна среща между тимовете, които на фланелките си носеха номер 10 и името "Начко" над тях в памет на легендата на "железничарите". На игрището в "Орландовци" щастието да поиграят имаха легенди на Локомотив като Бойчо Величков, Трайчо Соколов и много други. Освен това имаше бивши футболисти от по-близкото минало като Чавдар Атанасов, Дончо Донев и Гошо Гинчев. Изпълнителният директор на Локомотив Димо Тонев също се включи в мача. Нито един играч от сегашния тим на "железничарите" не уважи мероприятието. Това обаче не е изненадващо, защото тимът на Димитър Васев е на лагер в Банско.  

Срещата бе много интересна и с доста голове, като премиерът Борисов се разписа на два пъти и направи една голова асистенция, а редовното време завърши при резултат 4:4, което наложи изпълнението на дузпи. При тях отново премиерът бе безпогрешен, а неговият отбор спечели с 4:1, за да достигне и до крайния успех. Минути след края на на мача Борисов каза и няколко думи за Начко Михайлов.

"Един от най-великите български футболисти. Израснах с децата му", сподели министър-председателят. "На Световното първенство Аржентина бе моят фаворит, но те вече отпаднаха. Смятам, че Патрик Мюлер е най-добрият играч на Мондиала", добави Борисов, вземайки отношение по провеждащият се шампионат на планетата по футбол в Южна Африка.

Колкото до Атанас Михайлов, той остава легенда на Локомотив София и българския футбол. Дебютира за представителния отбор на "железничарите" още на 15-годишна възраст през 1964 година. Голмайстор номер 1 на Локомотив София за всички времена с 301 мача и 136 гола, а освен това има и 47 мача и 12 гола за тима на ЖСК Славия. Двукратен шампион на България през 1964 и 1978 година и "Футболист номер едно на България" за 1979 година. Незабравими остават мачовете му с неговия Локомотив срещу Монако през сезон 1979/1980 година. Тогава в двата мача (4:2, 1:2) той вкара пет гола, за което получи и прякора си "Моначко". Майстор е на пряк свободните удари и головете направо от корнер. Начко Михайлов почина на 1 ноември 2006 година на 57-годишна възраст.  

Представители на БФС взеха участие в престижен семинар на ФИФА

Вижте подробности

СКАНДАЛ! Терзиев опитва да отмъкне имоти от спортното министерство

От ММС не знаят, че им взимат стадионите "Септември" и "Юнак"

БФС се присъедини към поздравленията за юбилея на Етър

Централта поздрави цялото футболно семейство на Велико Търново

Министър Глушков награди участниците в експедицията Еверест’84

Преди 4 десетилетия върхът е изкачен от българския алпинист Христо Проданов

Министър Глушков пожела успех на участниците на ЕК по кикбокс в Пловдив

„Поздравявам организаторите на това престижно спортно събитие за професионализма“

Двама директори в БФС на престижен семинар на ФИФА

Кирил Котев и Лъчезар Димов ще представят България в Ирландия

Ръководството на БФС проведе среща с клубовете от юношеските групи

Вижте подробности

Предложиха Глушков за служебен министър на младежта и спорта

Вижте подробности

В Белград: Карамаринов се срещна с президента на Сърбия

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки