В Белград: Карамаринов се срещна с президента на Сърбия

Вижте подробности

В Белград: Карамаринов се срещна с президента на Сърбия

Президентът на Европейската атлетика Добромир Карамаринов се срещна с държавния глава на Сърбия Александър Вучич в навечерието на Световното първенство по крос кънтри в столицата Белград.

Президенът на Световната атлетика Сър Себастиан Коу, президентът на Сръбската атлетическа федерация Веселин Йевросимович и генералният секретар Слободан Бранкович също присъстваха на срещата.

"За мен беше удоволствие да срещна г-н Вучич отново. От името на Европейската атлетика искам да благодаря за подкрепата на Сърбия, която леката атлетика среща тук, както и за ентусиазма и професионализма, с който сръбската държава домакинства континентални шампионати. Белград остава единственият град в света, който е провеждал Европейско първенство в зала, след което Световно, като и шампионат на Европа по крос кънтри последвано от Световно. Ние от Европейската атлетика вярваме, че организацията на Европейско първенство последвана от такова на глобално първенство говори за споделяне на опита и на знанието от организацията на по-високо ниво", каза след срещата Карамаринов.

Белград беше домакин на Европейско първенство по крос кънтри през 2013-а, на Европейско първенство в зала през 2017-а и на Световен шампионат в зала през 2022-а.

"Ние ще имаме още инвестиции в атлетиката в бъдеще. Благодаря за положителното отношение и уважението към нашата страна. Искам да съобщя, че започваме строеж на атлетически стадион в края на тази година, а той се планира да бъде готов през 2027-а. Искаме да кандидатстваме за Европейско или Световно първенство на открито", се обърна Вучич към Карамаринов.

Белград е бил домакин на Европейско първенство през 1962-а година, когато е столица на съюзната държава Югославия.

"Знам, че сръбското правителство и местната атлетическа федерация имат големи амбиции за нашия спорт и се надявам да ги реализират в близко бъдеще", допълни Карамаринов.

Иво Балабанов ще представя България в бягането на 10 км при мъжете на Световното първенство по крос кънтри. 27-годишният атлет от Благоевград, който тренира под ръководството на Йоло Николов в Атлет (Мездра), ще има 137 конкуренти от 40 страни.

Във Франция: Погнаха организаторите на зимната Олимпиада

Властите претърсиха централата на организационния комитет за Милано/Кортина 2026

Министър Глушков се срещна с вицепрезидента на Ръгби Европа Кристиан Дюля

Вижте подробности

Клиентите на Fibank вече могат да използват и Xiaomi Pay

Вижте подробности

Поканиха Стоичков на Конгреса на ФИФА

В него ще участват Георги Иванов, Борислав Попов и Ивета Банкова-Стоянова

Шефът на световния биатлон впечатлен от възможната ни кандидатура за Младежка олимпиада

Оле Далин беше награден днес със специален плакет от министъра на младежта и спорта Георги Глушков

Риск от загуби за милиони в Спорт Тото заради некадърност на ръководството

Новоизградени пунктове са на многократно по-високи цени, а вече дефектирали и протекли. Изпълнителният директор за пореден път показва липса на опит и компетенции

Заплашиха ФИФА със съд

Ако централата продължи да товари с нови състезания футболния календар

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Хиляди миряни в цялата страна посрещнаха светлото Възкресение Христово

Томас Бах: Готов съм да вляза в река Сена, ако ме поканят

"Дано само не е твърде студено", заяви шефът на МОК

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки