Кирил Десподов: Знам за интерес на Лацио

17-годишният футболист за­яви, че не знае дали ще подпи­ше първи професионален до­говор с ловчанлии

Кирил Десподов: Знам за интерес на Лацио

Нападателят на Литекс Кирил Десподов потвърди но­вината за интерес на Лацио към него. 17-годишният футболист за­яви, че не знае дали ще подпи­ше първи професионален до­говор с ловчанлии, пише в. „Тема Спорт”.

„Не искам сега да коменти­рам това нещо. Знам, че има някакъв интерес от Лацио към мен, но нищо повече. Ще видим дали ще подпиша с Ли­текс или с някой клуб от Ев­ропа. Има 5 месеца, докато навърша 18 години. Трябва да седнем и да го обмислим доб­ре. Искам само да уточня, че не съм ходил на проби във Фулъм. Да, те ме искаха, но аз се разбрах с господин Ганчев да остана в Литекс. Иначе и Манчестър Сити имаше ин­терес към мен, но без разрешението на Гриша Ганчев не съм ходил никъде", категори­чен е Десподов.

„Много съм благодарен на Миодраг Йешич за шанса, който ми даде тази пролет, както и на Христо Стоич­ков, който първи ме хвърли в боя. Сега отново имаме голя­мо име за треньор. Не позна­вам Красимир Балъков, но съм сигурен, че многото успехи, които е постигнал, и манта­литетът на победител ще иска да ги предаде и на нас", добави юношеският нацио­нал.

„И през този сезон Литекс показа, че пътят е налагане­то на младите играчи. Само така ще дойдат трансфери като на Славчев. В България има много качествени фут­болисти и трябва да им се дава повече шанс. Те са с два пъти повече хъс, отколкото един чужденец, който идва у нас само за парите", комен­тира още Десподов. За класи­рането на юношите на европейското първенство той заяви: „Всички момчета вярвах­ме, че можем да се класираме на европейското и се радвам, че го постигнахме. Колек­тивът е силен, заедно сме от 3 години. Събрани сме добри момчета, които искат да се раздават на сто процента. Сега целта е световното. Сигурен съм, че в Унгария ще можем да вземем една поб­еда, която да ни класира", за­върши Десподов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки