Дани Пеев: Славия ще всява страх в ''А'' група

Даниел Пеев бе един от най-добрите футболисти на Славия през миналия сезон

Дани Пеев: Славия ще всява страх в ''А'' група

Даниел Пеев бе един от най-добрите футболисти на Славия през миналия сезон. Така беше и по време на лятната подготовка на отбора. Пеев ще е основна фигура в състава на Емил Велев през новия сезон. Халфът е убеден в доброто представяне на "белите" и вярва в качествата на съотборници и треньори. Ето какво каза той пред "7 дни спорт":

- Как протече подготовката на Славия и изпълнихте ли това, което искахте?
- Най-после се прибрахме в София. Лагерите бяха дълги, тренирахме усилено. В първенството ще си проличи колко добре сме се подготвили. Всичко мина добре, нещата в Славия са наред. Тичахме доста в тренировките, което е характерно за нас. В началото на тези подготовки винаги е тежко, но това е полезно за отбора. Освен това сме свикнали с тези натоварвания през годините. Последните тренировки ще бъдат по-леки и още в първия мач ще покажем класата си. В Славия се работи професионално и правилно.

- Доволен ли е треньорът Емил Велев от подготовката и отбора?

- Да, доволен е. Изпълнявахме това, което той искаше. Загубихме само един мач в контролите, и то след наши наивни грешки. Велев не ни дава конкретни оценки като Фабио Капело, но е доволен от общото представяне. Вкарахме доста голове в контролите и успяхме да променим някои важни неща. Аз съм работил с Емил Велев в Левски преди години. Познавам работата му и мога да кажа, че е добър треньор. Всички в отбора сме положително настроени към него. Имаме нужното взаимно уважение и работим добре. Треньорът вкара някои нови неща в нашия стил и очаквам да играем все по-добре в течение на първенството. Винаги обаче има какво още да се желае. Нещата, които променихме, ни донесоха успех в контролите. Дано и в официалните мачове да е така. Време е да започнем убедително и да спечелим първите си няколко срещи. Трябва да натрупаме точки и самочувствие още в началото.

- Какво мислите за новите попълнения на Славия?
- Направихме добра селекция. Играл съм например с Иван Цачев в Пирин. Той е млад футболист, има сериозни качества. Емил Велев също го познава добре и знае как да използва потенциала му. Определено може да помогне на отбора. Николай Божов е опитен играч, който знае какво трябва да прави на терена и как да го постигне. Антонио Павлов ми е по-непознат, но остави добри впечатления по време на подготовката. Виктор Генев е много добър защитник. Има изграден стил от престоя си в Левски. Притежава самочувствие и опит, за да отговори на целите и изискванията на Славия. Радвам се, че взехме утвърден футболист като Генев вместо някой чужденец.

- Представихте се добре в контролите, доволен ли сте от себе си?
- Да, направих добра подготовка и помогнах на отбора в контролите. Най-важното беше да побеждаваме и да изпълняваме изискванията на треньора. Готвих се усилено и съм убеден, че както аз, така и другите ще направят силно представяне през сезона. Всички трява да се съобразяват със Славия. Ние не трябва да се страхуваме от нито един отбор, те трябва да се страхуват от нас. Отборът е изграден от добри футболисти, имена и личности, постигали успехи.

- Победихте Локомотив (Пд) с 3:0 в една от контролите?
- Надиграхме ги и логично вкарахме 3 гола. Пропуснахме и още положения, но не можем да правим изводи само от този мач. След това загубихме от Черно море със същия резултат. На този етап най-важно бе да променим стила на игра и да се придържаме към новите изисквания. Това е най-важното, да спазваме собствения си стил

- Получихте червен картон в мача с Локо (Пд), заслужен ли беше?

- Изгониха ме рано-рано, нямаше и половин час от началото на мача. Не искам да се оправдавам, но фауловете ми не бяха толкова сериозни, за да получа два бързи жълти картона. Още повече че това е контролна среща и изискванията може да са по-различни. Надявам се, че няма да ме гонят в мачовете от първенството.

- Кое е основното, което промени Емил Велев в отбора?

- Като всеки треньор и той си има собствени виждания за играта. Набляга на неща, които са му носили успех като футболист и треньор. Иска от нас да задържаме повече топката и ние да сме тези, които диктуват темпото на игра. В атака Емил Велев също изисква доста.

- Можете ли да обещаете по-добро представяне на белите през този сезон?

- Миналото първенство също се представихме добре, въпреки срамното отпадане от Чавдар за купата. Сега обаче трябва да сме още по-добри. Напуснаха ни доста футболисти, но запазихме основните. С помощта на новите попълнения ще се справим с всичко. Новият ни треньор е много класен и ни вдъхва увереност. Ставал е шампион, има манталитет на победител.

- Какви са целите пред Славия този сезон?
- Имаме поставени цели, но те ще си останат в нашата съблекалня. Знаем за какво ще се борим този сезон. С играта си трябва да покажем какво заслужаваме. Амбицирани сме да постигнем целите си.

- В първия кръг срещате новака Калиакра. Удобен съперник ли е това за старт на първенството?

- За мен първият кръг винаги е най-неприятен. Очакванията към отбора са много големи, напрежението също. Калиакра е новак в групата и едва ли ще се хвърли да ни атакува, още повече че сме домакини. Знаем какво ни очаква и как да играем. Трябва да направим всичко възможно, за да започнем с победа. Нищо добро не чака отбора на Калиакра в този мач. Щеше да е по-добре да гостуваме в първия кръг, но и сега сме длъжни да победим. Винаги има напрежение в началото, което води до грешки. Дано са по-малко и да покажем най-доброто от себе си.

- Наблюдавахте ли изявите на Райс Мболи на световното първенство и какво е мнението ви за представянето му?
- Да, всички гледахме мачовете му и обсъждахме неговата игра. Много добре сме го подготвили в Славия. Явно сме по-добри от Руни и компания, щом му вкарвахме голове, а те не можаха. Мболи притежава големи качества, дано отиде в силен чуждестранен клуб.

Нанков: Белчев държи много на дисциплината

"Няма да се оплакваме"

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки