Белгия се класира за осминафиналите след късна победа над Русия (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Червените дяволи" излъгаха Фабио Капело с гол в 88-ата минута на нова златна резерва

Белгия се класира за осминафиналите след късна победа над Русия (ВИДЕО+СНИМКИ)
Белгия се класира за осминафиналите на Световното първенство след втора победа в група „Н”. Този път Русия, водена от Фабио Капело, сведе глава пред хитрите и ефективни „червени дяволи” на Марк Вилмотс, които спечелиха 1:0 с късен гол. Резервата Дивок Ориги, състезател на Лил, вкара в 88-ата минута.  
 
На стадион "Маракана" в Рио де Жанейро, където имаше 73 819 зрители, мачът изглеждаше равностоен. Кокорин пропусна да даде преднина на Русия точно преди почивката, след като бе оставен да стреля с глава пред вратата. Миаралас удари греда от фаул с първия точен шут за Белгия в 83-ата минута преди „червените дяволи” да нанесат съкрушителния си удар.
 
С втория си успех Белгия събира 6 точки и преминава групата си. Русия остава с 1 на третото място, колкото има и втория Южна Корея, но азиатците са с мач по-малко, като по-късно тази вечер срещат последния Алжир. „Сборная” се нуждае от задължителна победа в третия си мач срещу „пустинните лисици”, за да запазят някакви шансове.


 
Белгийският капитан Венсан Компани се възстанови от разтежение в адукторите, за да поведе защитата на „червените дяволи”. Селекционерът Марк Вилмотс започна и с двамата голмайстори от първия мач – Маруан Фелайни и Дрис Мертенс, с чиито голове беше обърнат тима на Алжир. Те бяха резерви срещу „пустинните лисици”. Днес нова резерва донесе успеха. Контингентът от Тотнъм Дембеле, Чадли и Вертонген разочарова в първия мач и Вилмотс ги остави резерви.

 

Наставникът на Русия Фабио Капело започна с вратаря Игор Акинфеев, който сбърка фатално по време на първия мач срещу Южна Корея – 1:1. Но отново остави на пейката Александър Кержаков, който му донесе точката преди няколко дни.

 

Русия създаде първото положение в мача. В 12-ата минута Файзулин шутира от дъгата към левия ъгъл, но Куртоа спаси.

 
Белгия направи няколко скоростни атаки и при изключителна точност можеше да поведе. В 14-ата минута Еден Азар проби през центъра, елиминирайки двама, и пусна към Мертенс вдясно на наказателното поле. Прострелното подаване на последния обаче беше пресечено. В 20-ата минута Мертенс тръгна след центъра, отвори си коридор и шутира с десния крак, ала покрай вратата. Отново той беше замесен в следващата по-опасна атака на Белгия. 27-годишното крило на Наполи финтира Комбаров и опита да прехвърли вратаря от малък ъгъл, но прати над вратата.

 
Русия отвърна след първия половин час. Шут на получилия шанс Максим Кануников беше отразен от Куртоа, а Белгия трябваше да извършва принудителна смяна. Вермален, който получи контузия на загрявката, отстъпи мястото си на Вертонген. Руските атаки до почивката продължиха. Виктор Файзулин пробва атрактивно воле, което профуча високо над вратата. Най-големият пропуск дойде минута преди изтичането на редовните 45 минути. Кокорин беше оставен непокрит във вратарското поле, като Компани беше главен виновник. Ударът с глава на руския футболист срещу 7-метровата врата обаче беше неточен.

 
През второто полувреме положенията просто спряха. Двата отбора заложиха на предпазливи тактики. Пробваха само далечни удари. Така се стигна до 81-ата минута, когато защитникът на руснаците Андрей Йешенко, който се появи в игра в 62-ата минута, се включи напред и шутира по диагонала извън наказателното поле, но топката премина покрай лявата греда. Три минути по-късно Миралас от Белгия удари греда с нисък шут от свободен удар. После точен изстрел на Еден Азар от наказателното поле рикошира за негово нещастие и напусна в корнер. Иначе ставаше страшно за „Сборная”.

 
Все пак Русия не се размина суха, а финалният щурм на Белгия даде резултат в 88-ата минута. Резервата Дивок Ориги, който се появи в игра в 57-ата минута, се превърна в герой за „червените дяволи”. В контраатака той тръгна от центъра и необезпокояван комбинира с Азар наляво. Плеймейкърът премина бранител и върна подаването за непокрития играч на Лил, който с отмерен удар под гредата пред вратарското поле донесе трите точки на Белгия.



 
Миралас пропусна в добавеното време от чиста позиция, като Акинфеев изби с крак.

СП 2014, Група H

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Белгия 2 2 0 0 2 6
2 Южна Корея 1 0 1 0 0 1
3 Русия 2 0 1 1 -1 1
4 Алжир 1 0 0 1 -1 0


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки