Гонзо: При всички положения Левски ще се бори да влезе в тройката и да спечели купата (ВИДЕО)

Много често смените са по-важни от основните играчи, ако не намерим подходящ нападател, ще продължим с наличните футболисти, в понеделник идва нов на проби

Гонзо: При всички положения Левски ще се бори да влезе в тройката и да спечели купата (ВИДЕО)
„Левски ще се бори при всички положения да влезе в тройката и да спечели купата на България. Това са целите. Смятам, че са напълно постижими. Смятам, че нашият отбор има потенциал, не да се бори за шампион, Лудогорец се гради три години, но смятам, че Левски има сили”.
 
Това каза треньорът на „сините” и спортен директор на клуба Георги Иванов – Гонзо след победата над Славия с 2:0 в късния неделен мач от „А” група.
 
Според него, успехът не е бил измъчен. 
 
„Дойде в края, но ако си бяхме реализирали ситуациите през първото полувреме, мачът щеше да е различен. Вкарахме и втори след гола. Трябваше да вкараме по-рано, за да се отворят пространства, защото Славия се защитаваше цял мач. Поздравявам момчета.”
 
„Получи се равностоен мач, през цялото време нашият отбор търсеше повече победата. През първото имахме 1-2 ситуации, които за съжаление не успяхме да реализираме.”
 
„Аз имам забележки към играчите за първото полувреме. Подходиха по-лежерно, нямахме тая острота. И през второто е нормално да хвърлим повече сили в атака. Всички отбори тук се защитаваха и при сгъстена отбрана ни е по-трудно. Но ще работим в този компонент, за да не треперим докрай.”
 
„На полувремето казах, че в последните 30 метра допускаме доста грешки. Имаме проблеми в атака и това е видно. Няма какво да го крием. В последните метри вече идват индивидуални качества. Не се получаваше първото полувреме. Радвам се, че второто имахме повече ситуации.”
 
Две резерви донесоха късния успех на Левски – Роман Прохазка и Антонио Аниете.
 
Много често смените са по-важни от основните играчи. Радвам се, че вкараха голове. Целият отбор искаше, през цялото време държахме топката и се опитвахме да водим събитията. Ако не си вкарваме положенията, много мачове ще ни бъдат трудни.”
 
„Мисля, че Левски ще бъде фактор в това първенство.”
 
Гонзо категорично отрече да се намира в конфликт с бъдещия наставник Димитър Димитров – Херо, който в момента се занимава с наблюдаването и намирането на играчи.
 
Не сме в конфликт с Херо, чуваме се постоянно. Той ще бъде треньор от зимата, нормално, аз съм човекът, който отговаря за селекцията и Жужу не е в добро състояние за Левски. Може би в едно интервю на приятелска основа на Херо изглеждаше, че сякаш има конфликт, няма такова нещо. Чуваме се постоянно, наблюдава играчи, които да привлечем за пролетния полусезон.”
 
Що се отнася до представянето на последното ново попълнение Наджиб Амари, Гонзо сподели: „Амари можеше да издържи 60 минути, но се постара, даде всичко от себе си. Освен контролната среща, не е играл дълго време. Нормално да има проблеми. Имаше ситуация, която не успя да вкара. Важното е, че демонстрирахме самочувствие, желание във втори или трети мач, в който вкарваме голове накрая. Това показва, че отборът има характер.”
 
Гонзо допълни, че се радва и за другите две смени – Ради Цонев и Антонио Аниете.
 
Левски няма да привлича нападател на сила и може да остане с наличните си футболисти, ако не успее да намери подходящ. Гонзо съобщи, че в понеделник ще пристигне поредния играч на проби.
 
„Трудно ни е, като не вървят и се закучат мачовете, нямаме смяна, днес беше така. Надяваме се да намерим, но ако не успеем, така ще продължи. Аз не се притеснявам и от наличните играчи. Желанието ми е да вземем добър играч, който да реализира, а не само, за да вземем. Утре ще дойде още един футболист, търсим.”
 

Накрая, когато беше вече станал, последва въпрос за съдийството на Таско Тасков. Гонзо отговори: „Смятам, че Таско се справи, можеше да свири дузпа първото, така е преценил.”  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки