Петър Манджуков: Искам ЦСКА да играе нападателно и агресивно

Напускам стадиона, като видя, че топката се връща към вратаря

Петър Манджуков: Искам ЦСКА да играе нападателно и агресивно
"ЦСКА е една голяма марка, към която съм привързан още от моето детство", заяви в интервю за Би Ти Ви един от едрите акционери на "Армията" Петър Манджуков. Той е и един от основните фактори, които помогнаха за изчистването на голяма част от задълженията на ЦСКА, свързани с лицензирането.
 
Манджуков сподели също така, че иска да вижда по-нападателен и агресивен футбол от отбора. "Влязох в клуба в един труден период, в който стоеше под въпрос взимането на лиценз от УЕФА. Затова вложих нужните пари, за да може ЦСКА да продължи напред. Мисля, че много хора могат да го сторят. На мен лично никак не ми се иска да бъда основен инвеститор. Разбира се, господин Томов е президент и основен акционер. Направил е всичко, за да спаси отбора от изпадане от А група. Моят призив към всички истински фенове и поддръжници е да направят нещо колкото им позволяват финансовите възможности, за да може клубът да се стабилизира. Ще продължа в рамките на моите възможности да инвестирам, тоест засега това може да стане срещу акции. Очакваме IPО, тоест публичното предлагане, което ще започне в края на годината, да събере определени средства. Моето желание е да се съберат колкото може повече акционери и повече фенове да участват. Хубаво е човек да казва "Само ЦСКА", обаче нека и да знае, че това е отговорност. Всеки според възможностите си би трябвало да участва във възстановяване и връщане името на ЦСКА такова, каквото заслужава и всички ние искаме да бъде. Както виждате в момента с всичките си проблеми отборът е на първо място 8 А група. Надявам се да продължи да е лидер, но трудностите пред клуба пак ще ги има. Нека обаче сме оптимисти", обясни Петър Манджуков пред bTV.
 
"Не бих казал каква е тежестта, тя не е само една -според мен освен финансовите проблеми и спортно-техническият екип също има много работа. Както знаете, старши треньорът сформира този отбор в движение. Чувам, че са оптимисти за потенциала на тима, въобще чувам само комплименти, но да се надяваме, че тези комплименти ще станат реалност. Бих предпочел в ЦСКА да има само български имена, и то излезли от детско-юношеската школа на клуба. Това е категорично. Второто, което бих желал да гледам, е агресивен и нападателен футбол. Когато видя игра, в която топката се връща повече към собствения вратар, честно да ви кажа, аз даже напускам стадиона. Мога да обещая на феновете, че ще дам максимума, който мога, защото съм израснал с ЦСКА и съм се гордял с клуба. Искам да го правя и до края на живота си. Искрен съм и не чакам нищо от клуба, нямам никаква полза. Но ЦСКА е голяма марка, от моето детство до сега", каза още бизнесменът.
 

Той коментира и ситуацията със сектор Г, чийто ремонт бе свързан с неговия син Ивайло. "Вижте, нашата фамилия се ползва за различни теми, това е въпрос на хората, които ползват с лека ръка имената ни. Истината е, че големият ми син Ивайло е доста ангажиран с ЦСКА. Той с екип от проектанти направиха и подариха проекта за сектор Г. Тук е мястото да благодарим на "ЦСКА Завинаги", които имат основен дял и заслуга за трибуната", завърши Петър Манджуков.  

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки