Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

Левски отново е тъжна картинка!

Левски отново не е фактор в първенството. Тъжната равносметка за "сините" дойде в седмицата на истината, когато тимът на Николай Костов се изправи срещу онези, с които най-силни държи да се конкурира - Лудогорец и ЦСКА. 

В рамките на 4 дни столичният гранд претърпя две звучни крушения при общ резултат 1:7. Пропадането тръгна от Разград и бе затвърдено на националния стадион "Васил Левски" при 0:2 от "червените". Звучният шамар отекна и до "Герена", а в рамките на въпросните 90 минути Левски бе жалка картинка. Нито един отправен точен удар, нито една изградена футболна атака, пълна агония в офанзивен план.

За капак старши треньорът Николай Костов сам от паника натисна аварийня бутон, подсказвайки за пожар в дома на "сините". Специалистът извади от стартовия състав неубедителния Пламен Андреев, когото седмица по-рано бе похвалил за решителните намеси срещу Славия. На негово място хвърли абсолютния дебютант Иван Андонов, когото през есента финтира в сетния миг на визитата на Дунав в Русе за Купата. Тогава 20-годишният страж трябваше да дебютира, но предвид задалите се неубедителни резултати, Костов се отметна и го остави резерва за сметка на Андреев.

Месеци по-късно Андонов бе призован да вади горещите кестени именно в очаквания с огромен заряд сблъсък с ЦСКА в двубой, в който вече бе ясно, че феновете на тима са разграбили билетите и очакват позитивен развой на мача. Уви, такъв нямаше, а за да бъде денят максимално черен, вратарят направи фатална грешка, благодарение на която "червените" поведоха. По-късно треньорът на Левски Николай Костов сам обяви, че решението за рокадата под рамката е негово, но подчерта, чя няма да влиза в обяснителен режим. Каква бе логиката обаче досега той да държи Андонов като резерва, дори като трети избор, а накрая да му се довери в най-невралгичния възможен момент. И с решението си рискува да приключи и двамата - единият заради грешката, а другият заради снетото доверие.

Пак Костов реши да подсигури десния фланг на отбраната и премести централния бранител Келиан ван дер Каап да се подвизава като краен бранител, а титулярът на тази позиция Патрик-Габриел Галчев постави като дясно крило. Българският национал също не бе убедителен в Разград, но за разлика от Андреев, няма конкуренция, след като през зимата на "Георги Аспарухов" бе преценено, че може и без алтернантива на двата бега. Така Галчев няма реален заместник, а същото важи и за Цунами, който досега имаше за конкуренция именно новия титуляр в отбраната. По една или друга причина бразилецът е пълна катастрофа през пролетта и няма нищо общо с представянето му през изминалата година и половина. 

Така експериментът на треньора не само не сполучи, но и бе обречен на провал. Защото в решенията на специалиста няма последователност, а елемент на паника и безсилие. А Левски отново не е конкурентен на "червени" и "зелени", както бе и преди ерата на Станимир Стоилов, но тъй като това е чувствителна тема, може би е по-добре да не се засяга сега. Факт е обаче, че при настоящият треньор на Гьозтепе Левски играеше като равен с равен с големите си съперници и бе наслада за окото. Това сега си е жалка картинка и оправданията за финансовото състояние и важния мач с НАП, както и контузиите, за които никой не поема отговорност, са твърде евтино извинение. А много скоро може да се наложи някой да обяснява какво е видял във футболисти като Евертон Бала, Асими Фадига и Хоакин Фернандес...

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки